Hulp voor huiseigenaren en gemeentes

Woensdag 7 februari 2024

Als u een huis bezit, dan weet u waarschijnlijk dat uw huis isoleren een nuttige actie is voor uw portemonnee, uw comfort en onze aarde. We hebben met z'n allen afgesproken dat we in 2050 alle gebouwen duurzamer verwarmd willen hebben. Dat is natuurlijk een hele klus. Om te isoleren, duurzaam te verwarmen en energie op te wekken in of op uw eigen huis, zijn er gelukkig leningen en/of subsidies om u op weg te helpen. 

De gemeente helpt ook met onderzoek naar de beste toekomstige verwarmingsopties, voorlichting en sinds kort een medewerker die de wijken in zal gaan om te helpen met het verduurzamen van uw huis. Om woningeigenaren nog beter te kunnen ondersteunen met bijvoorbeeld inkoopacties, is Bunnik deze week partner geworden in het provinciale Energie Diensten Centrum (EDC).  

In dit EDC bundelen 23 Utrechtse gemeenten en de provincie hun krachten. Het EDC helpt in de toekomst bijvoorbeeld bij gezamenlijke inkoop, subsidie aanvragen en inkopen van data. Daarnaast kunnen we binnen de EDC kennis en informatie delen. Voor een kleine gemeente als Bunnik is dit van grote waarde.   

Samen doen we onze best voor u. En ook voor elkaar als gemeenten onderling. We zijn daarom de provincie dankbaar dat zij dit team willen opzetten. Onze slagkracht is beperkt en op deze manier kunnen wij u zo goed mogelijk helpen.   

Maar uw hoofd staat deze weken misschien wel helemaal niet naar aanpassingen in uw huis. U bent vast bezig met het uitzoeken van een carnavalsoutfit. Ik heb in ieder geval genoten van de optocht in Bunnik. Voor wie nog verder feest dit weekend, heel veel plezier!