Huiskamer

Woensdag 3 januari 2024

Er zijn van die projecten die een heel goed idee zijn, in de basis niet heel ingewikkeld ook, maar die tóch om de een of andere reden niet van de grond komen. In mijn geval is dat bijvoorbeeld het eindelijk eens opruimen van de berging of een afspraak maken om bij te kletsen met vriendinnen die ik al veel te lang niet meer gesproken heb. De Huiskamer van Bunnik leek ook zo’n project. Het idee bestond al jaren en er zijn dikke pakken met papier aan te pas gekomen om met allerlei partijen te overleggen, maar het lukte maar niet. Totdat Martin van de bibliotheek zei: laten we het anders maar gewoon gaan doen.

En 14 december was het zover: de Huiskamer van Bunnik werd feestelijk geopend. Het was een vrolijke bedoening, waarbij alle aanwezigen met behulp van de ‘bezielde ontregeling’ van de kunstenaars van wordbites.nl gezellig door de huiskamer heen dansten. Wat een leuke manier om zo de start van dit initiatief te vieren. Hopelijk volgen er nog meer van deze bijeenkomsten in de Huiskamer. 

Dus nu we in de periode van de goede voornemens zijn beland, zou mijn oproep ook zijn: gewoon doen! Heeft u bijvoorbeeld een leuk idee dat goed zou passen bij de Huiskamer van Bunnik? Houd dan de website van Bunnik Samen in de gaten. Vooralsnog is de Huiskamer van Bunnik op maandag van 11.00 uur tot 13.00 uur en donderdag van 15.00 uur tot 17.00 uur open. Ik ga weer eens bijpraten met die oude vriendinnen in ieder geval. En hopelijk tref ik u in het nieuwe jaar ook om weer eens bij te praten.