Groen groeit mee!

Woensdag 3 april 2024

Wat is het fijn om de bloesems weer te zien bloeien. De lente blijft een fijn seizoen, ook al zitten er net als in de winter soms dagen met regen tussen. De natuur ontwaakt vroeg, maar is absoluut prachtig!

Ik hoop dat u ook genoten heeft van het paasweekend. Hoe fijn is het om een weekend samen te zijn en bijvoorbeeld naar buiten te gaan om te genieten van onze natuur, waar we de Kromme Rijn en de Nieuwe Hollandse Waterlinie vinden. Zelf heb ik met mijn gezin een wandeling gemaakt langs het Jaagpad.

Voldoende groen is belangrijk voor onze gemeente. We doen ons best om dat te behouden. Maar ook wij kennen een hoge woningnood en willen daarom bijbouwen, net als gemeentes om ons heen. Met meer inwoners zal er ook meer druk ontstaan op de huidige plekken waar we kunnen ontspannen. Kortom, er moet meer groen bij. Daarom is het regionale programma “Groen groeit mee” in het leven geroepen.

In dit programma werken we samen met andere partners om meer groen en recreatie te kunnen realiseren in onder andere onze gemeente. We denken op dit moment na over concrete projecten in het gebied van Nieuwegein tot Zeist. Zoals de vergroting van bos Nieuw Wulven of een extra stuk nieuwe natuur dichtbij de nog te bouwen wijk Kersenweide. Als u hier meer over wilt weten, kijk dan zeker eens op de website van Groen Groeit Mee. Daar leest u over het voorbeeldgebied Kromme Rijn Linie Landschap, waar onze gemeente onder valt. Hoe mooi zou het zijn als we over een aantal jaren kunnen genieten van nog meer bloesems? Daar ga ik voor!