Elke week Klimaatweek!

Woensdag 8 november

Vorige week was het gemeentehuis vol met inwoners uit onze gemeente tijdens de informatiebijeenkomst over het verduurzamen van je huis. Er waren presentaties en een markt vol kennis om van te leren. Ik merk dat veel inwoners bezig zijn met het isoleren van hun huis. Of kijken naar andere manieren van verwarmen, zoals een warmtepomp. 

Om aandacht te vragen voor het klimaat, is de landelijke Klimaatweek in het leven geroepen. Inwoners kunnen zich aanmelden als Bunnikse klimaatburgemeester voor een jaar. Afgelopen jaar waren Hanneke Brandsma en Pierre Koreneef onze klimaatburgemeesters. Ik wil ze ook hier bedanken voor hun inzet! 

We hebben immers alle aandacht nodig. Het klimaatprobleem wordt steeds urgenter en dat ziet u ook op het nieuws. Dat kan best wel eens overweldigend zijn en daardoor verlammend werken. Hoe kunt u iets doen aan zo'n groot wereldprobleem? Natuurlijk kijken we dan naar Den Haag om duidelijk beleid te maken. En naar bedrijven om hun bedrijfsvoering duurzamer te maken.  

Maar ook thuis kunt u voldoende doen. En jazeker, alle beetjes helpen. Wat vaker op de fiets en met het OV, meer plantjes en minder tegels in de tuin, tweedehands kleren kopen, wat korter douchen en 's avonds een trui aan. Haalbare dingen in uw dagelijks leven.  

Voor mensen met een eigen huis is goed en diervriendelijk isoleren heel erg belangrijk en het echte startpunt voor verduurzaming. Grote stappen zet u ook met een warmtepomp, zonnepanelen of elektrisch rijden.

Want eigenlijk is het elke week Klimaatweek. Het is een groot probleem, maar juist ook dichtbij huis. Meer info over wat u kunt doen, is te vinden op www.jouwhuisslimmer.nl.