Een spannend jaar

Woensdag 20 december 2023

Voor mij persoonlijk was 2023 een spannend jaar. Ik mocht aantreden als nieuwe wethouder. Een bijzonder en afwisselend vak, want iedere dag is anders. Ik mocht kennismaken met veel bijzondere en actieve inwoners. Zij leveren als vrijwilliger, professional of ‘gewoon’ als bewoner een bijdrage aan onze bruisende gemeenschap.  

Het nieuwe jaar staat voor de deur. Hoewel ik slecht ben in goede voornemers (die van 2023 moet ik nog in de praktijk brengen), staat er ons veel moois te wachten in 2024. Het belooft een jaar te worden waarin we verder bouwen aan een levendig Bunnik, Odijk en Werkhoven.  

Een van de hoogtepunten is ongetwijfeld de start van de bouw van Kersenweide. Deze nieuwe woonwijk wordt een thuis voor vele jongeren, gezinnen en ouderen en een plek vol ontmoetingen en nieuwe activiteiten. We investeren niet alleen in stenen, maar ook in verbondenheid en ontmoeting tussen inwoners. Dus als we eind 2024 starten met de eerste werkzaamheden, zie ik dat ook als een start om te bouwen aan een veerkrachtige en betrokken wijk.  

We gaan aan de slag met het verbeteren van het dorpshart van Odijk. Met inwoners maken we plannen voor een leefbaar en veilig Werkhoven. We werken in de drie dorpen aan een plan om onderwijs en kinderopvang verder te verbeteren. Zo houden we onze dorpen levendig, waar iedereen optimale kansen krijgt om mee te doen. 

Een ander belangrijk speerpunt voor 2024 is het maken van plannen voor een duurzaam bedrijvenpark in Bunnik. Er is een groot tekort aan bedrijfsruimte voor nieuwe ondernemers en voor bestaande bedrijven die groeien. Met de plannen voor de Stationsomgeving wordt de vraag naar bedrijfsruimte alleen maar groter. Bunnik moet een fijne plek zijn om te wonen én ook om te werken. Als nieuwe wethouder ervaar ik hoe prettig het is om lekker dicht bij huis te werken.  

Al die plannen en projecten doet de gemeente niet alleen. Dat doen we samen met maatschappelijke organisaties, bedrijven en instellingen. Van scholen tot kinderopvangorganisaties, van de BHIK tot de Initiatiefgroep Leefbaar en Veilig Werkhoven. Als ik iets heb geleerd tijdens het wethouderschap, is dat het wel.

Voor 2024 heb ik een nieuw goed voornemen. In januari doe ik mee aan de actie IkPas van de GGD. Een maand lang geen alcohol; goed voor de gezondheid. Nu ik u hierover heb verteld, moet het toch goedkomen met dit goede voornemen? Doet u ook mee?