Een jaar verder

Woensdag 3 juli 2024

Deze week ben ik precies een jaar wethouder in de gemeente Bunnik. Time flies when you’re having fun! Het vak van wethouder is bijzonder. Je bent bezig met allerlei verschillende onderwerpen, spreekt er met veel mensen over, maar vertrouwt tegelijkertijd op alle ambtenaren voor het uitvoeren van al het werk dat een gemeente doet. Ook spreek je veel verschillende inwoners en organisaties. Sommigen vinden het vanzelfsprekend om contact te hebben met de wethouder, anderen vinden het heel bijzonder dat je als wethouder tijd voor ze maakt voor een goed gesprek.

Als wethouder in een relatief kleine gemeente als Bunnik ben je met veel verschillende thema’s bezig. Sommige thema’s liggen meer bij je eigen vakgebied dan anderen. Als bouwkundige kom ik een eind als het gaat over ruimtelijke ordening en wonen, maar ik wist aanmerkelijk minder van het reilen en zeilen in de portefeuilles zoals werk & inkomen of volksgezondheid. Gelukkig was daar de goede ondersteuning van onze partners, zoals de GGD (gemeentelijke gezondheidsdienst) en de RDWI (regionale dienst werk & inkomen). Inmiddels ben ik volop ingelezen in de dossiers en ben ik vol aan het werk.

In een jaar tijd gebeurt er veel. Zo mocht ik een overeenkomst tekenen voor de bouw van Kersenweide, stelden we een nieuwe Visie op wonen op om meer betaalbare woningen te bouwen en maakten we een start met het versterken van de samenwerking tussen onderwijs, kinderopvang en gemeente. Ook komende jaren staat er veel op het programma: het bestemmingsplan van Kersenweide vaststellen, het nog verder verbeteren van de vaccinatiegraad, kansen creëren voor ondernemers, onze dorpsharten aantrekkelijker en leefbaarder maken, enzovoort. Als wethouder zal ik me daar volop voor inzetten. Ik heb er zin in!