De plantjes en de post

Woensdag 10 juli 2024

Wie geeft deze vakantie de planten water en haalt de post uit de brievenbus? Die vraag zal spelen bij veel mensen die deze zomer met vakantie gaan. Ongetwijfeld zijn er in uw straat mensen die ervoor willen zorgen en die een oogje in het zeil houden. Bij ons is dat onze dochter Manon die niet ver bij ons vandaan woont. 

De politie ziet in de zomermaanden in Nederland een toename van het aantal woninginbraken. Omdat het voor inbrekers soms wel erg duidelijk wordt gemaakt dat mensen op reis zijn. U kent vast zelf wel een aantal voorzorgsmaatregelen om dat te voorkomen en op www.politie.nl vindt u nog meer tips voor een onbezorgde vakantie.

“Onbezorgd”, dat is voor mij hét vakantiegevoel. Het zijn de paar weken per jaar, waarin je niks moet, vooral rustig kunt genieten, het onbekende ervaren en energie opdoen voor erna. Al moet ik zeggen dat de reis in de auto vaak niet zo onbezorgd begint. In het eerste uur bedenken wij steevast wat we allemaal vergeten zouden kunnen zijn. Uiteenlopend van de paspoorten tot de strandslippers en van de tandenborstels tot de muggenspray. En als we tot de slotsom komen dat we alles hebben of op de vakantiebestemming wel kunnen kopen, dan begint de vakantie echt. 

Niet iedereen gaat de komende weken met vakantie en ook wij zijn een deel van de zomer gewoon thuis in Bunnik. Dan wandelen we vaak in ons prachtige Kromme Rijngebied. Het Rondje Werkhoven, het Jaagpad, Amelisweerd, Rhijnauwen en Nieuw Wulven; stuk voor stuk uitnodigend om te wandelen. Net als landgoed Niënhof, vlak bij ons huis. Daar maak ik tegen zonsondergang vaak een ommetje en kijk ik of ik reeën zie. Mijn record staat op acht en sinds kort is er op het terrein van ijsbaan De Niënhof ook een ree te spotten. Het is een mooi en vreedzaam gezicht om het dier te zien foerageren. Ik geniet ervan. 

Mag ik u ook een fijne vakantie en een mooie zomer wensen?