Buurten

Woensdag 6 september 2023

Hoewel het Thea Beckmanpad bij mij natuurlijk allang een lampje had moeten laten branden, had ik geen idee dat mijn favoriete jeugdboekenschrijfster een halve eeuw in Bunnik gewoond had. Ik kwam erachter door Meike, actief bij de dorpscanon van Bunnik, Odijk en Werkhoven.

Meike kwam eind augustus bij mij op de koffie in het kader van de ‘ff buurten’. Dat zijn ontmoetingen van BunnikSamen. Deze keer mocht ik de gastvrouw mocht zijn. Ze vertelde over de prachtige verhalen van dorpsgenoten die zij voor iedereen toegankelijk maakt via de website www.dorpscanon-krommerijn.nl. Een heerlijke plek om rond te dwalen door het verleden van onze mooie dorpen. Ze zoekt nog medeschrijvers, dus meld je vooral aan!

Ook Janneke schoof aan. Een oudere dame die een tijdje geleden bij onze ‘sociale makelaar’ Lia had aangegeven dat ze behoefte had om eens met lotgenoten te praten over de thema’s die horen bij het ouder worden. Daar wist Lia wel raad mee. Ze zorgde voor een gespreksbegeleider van Humanitas en na een artikeltje van Janneke in het Bunniks Nieuws hebben zich nu al zo’n dertig mensen aangemeld! Kennelijk raakte Janneke met haar oproep een gevoelige snaar. Waarmee wat mij betreft maar weer bewezen is dat Elsevier Bunnik terecht heeft uitgeroepen tot de beste woongemeente van de provincie: hier regelen mensen het liefst de dingen zelf. Met een beetje hulp van de gemeente. Daar hoeft geen Kruistocht in spijkerbroek aan te pas te komen.