Bruisend Bunnik

Woensdag 20 september 2023

Afgelopen zaterdag was de achtste editie van Werkhoven Loopt. Ook nu weer was het hardloopevenement uitstekend georganiseerd. Hulde! Ik mocht het startschot lossen voor zowel de kinderlopen (1 en 2 km) als de loop voor volwassenen (5 en 10 km). Na afloop van de korte afstanden stond ik klaar met een appel of peer voor de kinderen én natuurlijk ook met een medaille voor hun prestatie.

September is de maand met ongelooflijk veel evenementen in onze gemeente. Eens kijken wat er allemaal in de agenda staat: Bunniks Mooiste, Open Monumentendagen, een Buitenbioscoop en de Boerenmarkt bij Vroeg, de Stevensmarkt, Wijn aan de Rijn, de Wobbel-kledingbeurs, het Bunnik Samenfestival, de Open dag van De Schoudermantel en World Clean Up Day langs de Kromme Rijn. En september is nog niet voorbij! Later deze maand volgen ook nog de BinnenBunnik expositie, Odijk komt thuis en de Appelplukdagen bij Nieuw Slagmaat, Jurk aan de Rijn en de Eureka tentoonstelling. Het is een indrukwekkende opsomming en ongetwijfeld ben ik nog wel wat vergeten.

Het is duidelijk: Bunnik bruist van de evenementen. We genieten met z’n allen van deze activiteiten; de een als deelnemer en de ander als toeschouwer. Laten we dat vooral blijven doen! Laten we dan ook niet vergeten dat veel van de evenementen alleen mogelijk zijn dankzij de inzet van vrijwilligers uit Bunnik, Odijk en Werkhoven. Ik ben daar trots op.