Woningaanpassing

Als uw woning aangepast moet worden omdat u chronisch ziek bent of een beperking heeft, dan kunt u een beroep doen op de gemeente. Het is vaak mogelijk om de eigen woning aan te passen; een alternatief is een verhuizing naar een woning die al aangepast is. In een gesprek bekijken we samen met u wat voor uw situatie de beste oplossing is.

In de gemeente Bunnik wordt veel zorg en hulp gegeven door vrijwilligers en professionals waar u rechtstreeks contact mee op kunt nemen. Zoals activiteiten voor ouderen, hulp bij vervoer, sociaal raadslieden, casemanagers dementie of een maaltijdservice. Om gebruik te maken van deze algemene voorzieningen heeft u geen indicatie van de gemeente nodig.

Centrum voor Elkaar

Als u er niet uitkomt met familie, vrienden of buren en algemene voorzieningen niet passend zijn, neem dan contact op met het Centrum voor Elkaar van de gemeente. Ook als u zich zorgen maakt om een ander. Samen met u bekijken we wat de mogelijkheden zijn.

Als u hulp van de gemeente krijgt betaalt u een eigen bijdrage. De eigen bijdrage is maximaal € 19,- per maand. Het CAK (Centraal Administratiekantoor) berekent deze eigen bijdrag