Vervoer

Bent u minder mobiel en voor uw vervoer afhankelijk van anderen? U kunt op verschillende manieren hulp bij vervoer krijgen.

Bij de chauffeursdienst AutoMaatje Bunnik vervoeren vrijwillige chauffeurs inwoners uit Bunnik die minder mobiel zijn. De chauffeurs gebruiken daarvoor hun eigen auto.

De Chauffeur van Odijk is voor alle Odijkers die lid zijn van de Huiskamer van Odijk. U kunt van de vrijwillige chauffeurs gebruikmaken voor een ritje naar bijvoorbeeld de sportclub of naar het ziekenhuis. De rit mag maximaal 20 kilometer enkele reis zijn. Vooraf krijgt u een opgave van de kosten. Dit kunt u afrekenen met de chauffeur.

Wanneer u in Werkhoven woont kunt u gebruik maken van de vrijwilligers van Stichting Vrijwillige Hulpdienst. U kunt een aantal dagen voor u het nodig heeft een rit aanvragen. Vrijwilligers brengen u dan graag naar uw bestemming. 

U kunt gebruik maken van de regiotaxi. De regiotaxi is er voor iedereen. Het maakt niet uit of u een beperking heeft of niet. U kunt zelf uw taxirit reserveren.

Wmo-pas

Als u een beperking heeft en niet met het openbaar vervoer kunt reizen, vraag dan een Wmo-pas aan. Met de Wmo-pas betaalt u een lagere prijs voor de regiotaxi. Neem contact op met het Centrum voor Elkaar van de gemeente Bunnik om deze pas aan te vragen. Zij zijn op werkdagen tussen 9.00 en 12.00 bereikbaar via 030 659 48 48. U kunt ook een e-mail sturen naar centrumvoorelkaar@bunnik.nl.

OV-ambassadeurs

Wilt u graag met het openbaar vervoer reizen, maar kunt u wel wat hulp of advies gebruiken? Dan kunt u terecht bij de OV-ambassadeurs. Bezoek dan vrijblijvend een inloopspreekuur, een informatiebijeenkomst of ga mee op een proefreis in kleine groepjes. In de gemeente Bunnik is elke derde dinsdagochtend van de maand een inloopspreekuur van 10.00-11.30 uur in Bibliotheek Bunnik.
 

Als u een beperking heeft en u wilt buiten uw regio reizen, dan kunt u gebruik maken van Valys taxivervoer.

Wmo-pas

Als u een beperking heeft en niet met het openbaar vervoer kunt reizen, vraag dan een Wmo-pas aan. Met de Wmo-pas kunt u gebruikmaken van Valys taxivervoer. Neem contact op met het Centrum voor Elkaar van de gemeente Bunnik om deze pas aan te vragen. Zij zijn op werkdagen tussen 9.00 en 12.00 bereikbaar via 030 659 48 48. U kunt ook een e-mail sturen naar centrumvoorelkaar@bunnik.nl.

OV-ambassadeurs

Wilt u graag met het openbaar vervoer reizen, maar kunt u wel wat hulp of advies gebruiken? Dan kunt u terecht bij de OV-ambassadeurs. Bezoek dan vrijblijvend een inloopspreekuur, een informatiebijeenkomst of ga mee op een proefreis in kleine groepjes. In de gemeente Bunnik is elke derde dinsdagochtend van de maand een inloopspreekuur van 10.00-11.30 uur in Bibliotheek Bunnik.