Vervoer

U kunt op verschillende manieren hulp bij vervoer krijgen.

AutoMaatje Bunnik

Bij de chauffeursdienst AutoMaatje Bunnik vervoeren vrijwillige chauffeurs inwoners uit Bunnik die minder mobiel zijn. De chauffeurs gebruiken daarvoor hun eigen auto. Meer informatie zie AutoMaatje Bunnik.

U kunt gebruik maken van de regiotaxi. De regiotaxi is er voor iedereen. Het maakt niet uit of u een beperking heeft of niet. U kunt zelf uw taxirit reserveren

Als u een beperking heeft en u wilt buiten uw regio reizen, dan kunt u gebruik maken van Valys taxivervoer.

Als u een beperking heeft en niet met het openbaar vervoer kunt reizen, vraag dan een Wmo-pas aan. Met de Wmo-pas betaalt u een lagere prijs voor de regiotaxi. Neem contact op met het Centrum voor Elkaar van de gemeente Bunnik voor het aanvragen van een Wmo-pas.

In de gemeente Bunnik wordt veel zorg en hulp gegeven door vrijwilligers en professionals waar u rechtstreeks contact mee op kunt nemen. Zoals activiteiten voor ouderen, hulp bij vervoer, sociaal raadslieden, casemanagers dementie of een maaltijdservice. Om gebruik te maken van deze algemene voorzieningen heeft u geen indicatie van de gemeente nodig.

Centrum voor Elkaar

Als u er niet uitkomt met familie, vrienden of buren en algemene voorzieningen niet passend zijn, neem dan contact op met het Centrum voor Elkaar van de gemeente. Ook als u zich zorgen maakt om een ander. Samen met u bekijken we wat de mogelijkheden zijn.