Hulpmiddelen

Als u een hulpmiddel nodig heeft voor behandeling, verpleging, revalidatie of verzorging, dan krijgt u deze vergoed uit het basispakket van uw zorgverzekering. Hulpmiddelen zoals een rollator, rolstoel, douchestoel of loopstok kunt u huren bij Medipoint. Medipoint heeft vestigingen in Houten, Zeist en de Bilt. Heeft u blijvend een hulpmiddel nodig, bijvoorbeeld vanwege een handicap? Dan kunt u een beroep doen op de gemeente.

In de gemeente Bunnik wordt veel zorg en hulp gegeven door vrijwilligers en professionals waar u rechtstreeks contact mee op kunt nemen. Zoals activiteiten voor ouderen, hulp bij vervoer, sociaal raadslieden, casemanagers dementie of een maaltijdservice. Om gebruik te maken van deze algemene voorzieningen heeft u geen indicatie van de gemeente nodig.

Centrum voor Elkaar

Als u er niet uitkomt met familie, vrienden of buren en algemene voorzieningen niet passend zijn, neem dan contact op met het Centrum voor Elkaar van de gemeente. Ook als u zich zorgen maakt om een ander. Samen met u bekijken we wat de mogelijkheden zijn.