Veiligheid in huis of uw buurt
Een telefoonnummer voor iedere situatie
Bel 112(Verwijst naar een telefoonnummer). Dit kan ook bij een verdachte situatie waarbij er snel een agent ter plaatse moet zijn. Denk bijvoorbeeld aan iemand die opvallend veel in geparkeerde auto's aan het kijken is.
Heeft een situatie geen spoed, maar is de politie wel nodig? Of heeft u een ‘niet pluis’-gevoel? Denk bijvoorbeeld aan drukte in de avond- en nachtelijke uren, een pand met afgeplakte ramen of een sterke wietlucht. Bel dan de politie op 0900-8844(Verwijst naar een telefoonnummer). Of mail met wijkagenten Ruud de Bruin(Verwijst naar een externe website) en Sandra Huiskamp(Verwijst naar een externe website).
Meld Misdaad Anoniem(Verwijst naar een externe website) (ook wel M.) is een onafhankelijk meldpunt waar u anoniem informatie kunt geven over misdaad en criminaliteit. Bijvoorbeeld over een illegaal vuurwerk, een overval, een drugslab, wietplantages, mishandeling of brandstichting. Maar ook met informatie over fraude en corruptie kunt u daar terecht. Zij staan volledig los van de politie. Zij zien geen telefoonnummer of IP-adres, nemen gesprekken niet op en slaan geen gegevens op.
Elk stukje informatie, hoe klein ook, kan het verschil maken. De anonimiteit van de melder staat bij M. op de eerste plaats. Uw anonimiteit is voor Meld Misdaad Anoniem zelfs belangrijker dan het oplossen van een onderzoek. Alleen als jouw anonimiteit gewaarborgd kan worden stuurt M. een anonieme melding naar de politie en andere opsporingsdiensten. Dit kan via 0800-7000(Verwijst naar een telefoonnummer) of door een melding op de website van Meld Misdaad Anoniem(Verwijst naar een externe website) te maken. Je melding wordt verwerkt in een beveiligd formulier. M. haalt alleen de relevante informatie eruit en stuurt die door naar de politie en andere opsporingsinstanties. Het meldformulier wordt na inzien vernietigd. M. bewaart geen informatie.
Kinderen, volwassenen, ouderen en professionals kunnen bij Veilig Thuis terecht bij zorgen over de veiligheid thuis. Bel hen voor advies of een melding van (vermoedens van) geweld, verwaarlozing of misbruik. Voor uzelf of als u u zorgen maakt over iemand anders. Zij zijn bereikbaar via 0800 - 2000(Verwijst naar een telefoonnummer).
Overlast? Bel de boa's op 088 0310 410(Verwijst naar een telefoonnummer) of maak een digitale melding. Zij zijn niet 24/7 in dienst. Als u daar geen gehoor krijgt, neem dan contact op met de politie via 0900 8844(Verwijst naar een externe website). Bij spoed belt u 112(Verwijst naar een externe website). Ziet u op straat of in uw buurt dat iets kapot, vies of onveilig is? Meld dit hier.
Meldkaart
Wilt u bovenstaande informatie thuis gemakkelijk kunnen terugvinden? Dat kan met de meldkaart van gemeente Bunnik. Zo weet u altijd wie u in welke situatie moet bellen. Haal de meldkaart gratis op in het gemeentehuis of print hem zelf uit.
Burgernet of WhatsApp-groep in de buurt
Help mee en meld u aan bij Burgernet
Werk samen met de gemeente Bunnik en de politie aan de veiligheid in uw buurt. Meld u aan bij Burgernet(Verwijst naar een externe website). Elke deelnemer maakt de buurt een stukje veiliger. Want hoe meer mensen deelnemen, hoe sneller een persoon of voertuig wordt gevonden.
WhatsApp buurtpreventie
Buurtbewoners die lid zijn van een WhatsApp-groep kunnen elkaar snel op de hoogte brengen van alarmerende situaties. Zoals een inbraak of een verdacht persoon in de buurt. Via WhatsApp buurtpreventie kunt u zelf een groep in uw buurt starten of een groep zoeken die al actief is.
Informatie over inbraak of diefstal
De gemeente en politie zetten zich samen in om het aantal woninginbraken te verminderen. U kunt zelf ook veel doen om de kans op inbraak of diefstal te verkleinen. Lees hieronder verder via verschillende websites:
- Tips van de politie om woninginbraak te voorkomen(Verwijst naar een externe website)
- Politiekeurmerk Veilig Wonen(Verwijst naar een externe website) is bewezen effectief tegen woninginbraken. Inbrekers slaan een woning met goede beveiligingsmaatregelen meestal over. Schakel een PKVW-bedrijf bij jou in de buurt(Verwijst naar een externe website) in om te weten of je woning goed beveiligd is.
- Wat te doen als er bij u is ingebroken(Verwijst naar een externe website)
Op de website van te politie(Verwijst naar een externe website) is ook te zien waar in uw buurt of regio de laatste tijd inbraken of misbraken zijn geweest.
Vragen en/of opmerkingen
Heeft u een vraag of een opmerking? Neem contact op met de adviseur Openbare Orde en Veiligheid van de gemeente Bunnik via de mail(Verwijst naar een e-mailadres) of telefoon(Verwijst naar een telefoonnummer).