20-09-19

Kinderburgemeester Jette Geldens direct aan de slag in Bunnik

Eerste kinderburgemeester gemeente Bunnik geïnstalleerd

In juni 2019 is Jette Geldens gekozen als kinderburgemeester voor de gemeente Bunnik. Haar eerste opdracht was het ontwerpen van een ambtsketen. Op donderdagavond 19 september 2019 is zij tijdens de raadsvergadering officieel geïnstalleerd als burgemeester. Zij droeg daarbij de nieuwe ambtsketen.

Wat wil de kinderburgemeester bereiken?

De kinderburgemeester nam na haar installatie zelf even het woord: “Ik ben Jette de kinderburgemeester van dit jaar. Als jullie mijn vlog hebben gezien, dan weten jullie wat ik wil bereiken” Jette heeft een politieke agenda; ze gaat zich inzetten voor de natuur, voor veiligheid op straat en helpen om ideeën van kinderen te verzamelen. Ze wil ook voor meer verbinding zorgen tussen de drie dorpen waar de gemeente Bunnik uit bestaat: Bunnik, Odijk en Werkhoven.

Zo jong als ze is heeft Jette toch al ervaring die voor een burgemeester goed van pas komt: “Op school ben ik mediator. Dat is iemand die ruzies oplost. In groep 5 zat ik ook nog in de kinderraad. Dat is een groep kinderen van groep 5 tot groep 8 die de school kan verbeteren. Ik ben mediator, omdat ik het leuk vind om ruzies op te lossen en omdat ik goed met boze kinderen om kan gaan”.

De kinderburgemeester gaat direct aan de slag. Ze heeft met de burgemeester plannen en afspraken gemaakt over de eerste activiteiten die zij gaat uitvoeren. Op zaterdag 21 september gaat ze naar de kinderrun ‘Werkhoven Loopt’. Op 28 september is ze aanwezig bij de landelijke dag kinderburgemeesters.De kinderburgemeester zegt hierover: “Ik heb veel zin in dit jaar en ik hoop jullie ook!”

Wil je een vraag stellen aan de kinderburgemeester? Stuur dan een mail naar: kinderburgemeester@bunnik.nl 

Wat doet de kinderburgemeester?

  • Kinderen uit Bunnik, Odijk en Werkhoven kunnen bij haar terecht als ze iets willen weten. Of als ze vragen of ideeën hebben.
  • Ze gaat met de burgemeester mee naar allerlei feesten, gebeurtenissen en evenementen, zoals Koningsdag, Carnaval, Dodenherdenking en Bevrijdingsdag of bijvoorbeeld een sportdag.
  • Ze geeft bij de burgemeester aan wat ze belangrijk vindt.
  • Ze overlegt met andere kinderburgmeesters in Nederland.

Jette Geldens is een jaar lang kinderburgemeester. In juni 2020 wordt een nieuwe kinderburgemeester gekozen. Je kunt kinderburgemeester worden als:

  • je in Bunnik, Odijk of Werkhoven woont;
  • je na de zomervakantie naar groep 7 gaat;
  • je genoeg tijd hebt om hier aan te besteden;
  • je ouders het goed vinden dat je kinderburgemeester wil zijn.

Wat gaat onze kinderburgemeester op bezoek?

Datum Wat  locatie
Zaterdag 21 september 2019 Kinderrun "Werkhoven loopt'  De Brink in Werkhoven
Zaterdag 28 september 2019 Landelijke dag van kinderburgemeesters Gemeente Stichtse Vecht

Ben je ook zo benieuwd naar wat onze kinderburgemeester Jette meemaakt? Volg de berichten over haar belevenissen op Facebook en Instagram gemeente Bunnik.

Video: zelfgemaakte ambtsketen

Bunnik.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten