Kersenweide: nieuwbouw Odijk west

Odijk-West

In de komende jaren breidt gemeente Bunnik de buitenkant van de Odijkse kern uit met 1200 woningen ten westen van Odijk. Het plangebied heeft een oppervlak van circa 20 tot 35 hectare.

Uitgangspunt voor het bouwen is de in 2017 vastgestelde Uitvoeringsstrategie. Daarin is opgenomen dat Bunnik, Odijk en Werkhoven dorpen zijn en blijven waar mensen uit alle lagen van de bevolking een fijne plek hebben om te wonen. Gemeente Bunnik wil zich voorbereiden op de toekomst en een dynamische gemeente met goede voorzieningen zijn. Wonen in een dorp, maar dichtbij de stad en het Utrecht Science Park (USP). Bovendien is er in onze gemeente én de hele regio een enorme schaarste aan woningen.

Volgende stap sinds april 2021

Aanvankelijk bestonden de plannen uit de bouw van 1000 woningen, maar de gemeenteraad heeft op 15 april 2021 besloten dit aantal te verhogen naar 1200.

Met de vaststelling van het Integraal Programma van Eisen op  15 april 2021 is het project in de volgende fase gekomen. Sindsdien wordt er gewerkt aan de Integrale gebiedsvisie. Ook gaan we verder met archeologisch onderzoek.

Eind mei 2021 worden de eerste intentieovereenkomsten getekend. Hierin leggen de gemeente en ontwikkelaars vast dat ze conform het Integraal Programma van Eisen en het Plan van Aanpak samenwerkingsafspraken willen maken. 

Webinar: 'De eerste stap naar woningbouw in Odijk-West'

Inhoudelijke experts en gemeenteraadsleden hebben zich vanaf september 2020 gebogen over de vraag waar dit project aan moet voldoen en wat er allemaal mogelijk is. Op 25 januari 2021 was het webinar ‘De eerste stap naar woningbouw in Odijk-West’. Hierin werd een uitleg gegeven over een aantal onderdelen uit het Integraal programma van eisen (pdf, 6.24 MB). Het webinar terugkijken? Dat kan via de knop hieronder.

Het webinar terugkijken

Informatie over het project

Klik hieronder op een item in het uitklapmenu om meer over het project te lezen. De meestgestelde vragen over het nieuwbouwproject staan op deze pagina.