Afvalpas

U heeft een afvalpas (milieupas) nodig voor toegang tot het recyclingstation (gemeentewerf). De afvalpas hoort bij uw woning en staat niet op uw naam. Als u verhuist, draagt u de afvalpas over aan de nieuwe bewoners.

U gaat in een koophuis of huurhuis wonen

  • Vraag bij de vorige bewoners of zij de afvalpas hebben. Is deze zoek dan kunt u gratis een nieuwe pas ophalen bij het reclyclingstation.

U gaat in een huurhuis van Portaal wonen

  • Woningcorporatie Portaal zorgt ervoor dat bij oplevering van het huis mini-containers en een afvalpas aanwezig zijn. Is er geen afvalpas, dan kunt u tegen betaling, bij de gemeente een afvalpas aanvragen. Maak hiervoor een afspraak. Het bedrag declareert u bij Portaal. Daarna kunt u de afvalpas bij het recyclingstation ophalen.

Bent u onlangs verhuisd en is er geen afvalpas aanwezig?

  • Dan krijgt u éénmaal een gratis afvalpas bij het recyclestation. 

Bent u geen nieuwe bewoner en bent u uw afvalpas kwijt? Vraag dan een nieuwe afvalpas aan. Maak voor de betaling eerst een afspraak.

Let op: voor een nieuwe afvalpas moet u betalen. Dit kost € 32,30. Na betaling ontvangt u via de e-mail een bevestiging. U kunt vervolgens de afvalpas ophalen bij het recyclestation.

Nieuwe afvalpas aanvragen

De afvalpas kunt u online betalen. Wilt u dit liever aan de balie in het gemeentehuis doen? Maak dan een afspraak. Met uw betaalbewijs kunt u vervolgens een nieuwe afvalpas afhalen bij het recyclestation.

Vraag online aan Maak een afspraak