N411: van voorbereiding naar reconstructie

De N411 (Koningsweg/Koningslaan/Provincialeweg) is de provinciale weg tussen Utrecht en Bunnik. De weg loopt door een mooi en druk bezocht gebied. Helaas vinden er regelmatig ongelukken plaats. Daarnaast zijn er klachten over onder meer onoverzichtelijke verkeerssituaties. De provincie Utrecht heeft daarom besloten maatregelen te nemen om de weg veiliger te maken.

In februari is al begonnen met de voorbereidingen van dit werk tussen de Mereveldseweg (Utrecht) en de Van Zijldreef (Bunnik). Vanaf 12 augustus start aannemer Mourik met de reconstructiewerkzaamheden aan en om de weg. Die werkzaamheden duren naar verwachting tot en met december van dit jaar.

Weekendafsluitingen

De werkzaamheden waarvoor de N411 dicht moet, worden geconcentreerd in drie weekenden uitgevoerd. Op die manier is de hinder voor het verkeer en de omgeving zo beperkt mogelijk. Het gaat om de volgende weekenden:

1. Vanaf vrijdagavond 27 september, 20:00 uur tot maandagochtend 30 september, 06:00 uur

2. Vanaf vrijdagavond 4 oktober, 20:00 uur tot maandagochtend 7 oktober, 06:00 uur

3. Vanaf vrijdagavond 18 oktober, 20:00 uur tot maandagochtend 21 oktober, 06:00 uur

Tijdens bovengenoemde weekenden is de N411 afgesloten tussen de Mereveldseweg en de Baan van Fectio.

Extra afsluitingen

Vanwege de slechte weersomstandigheden in het weekend van 27-30 september is het helaas niet gelukt om de laatste asfaltdeklaag op de hoofdrijbaan van de N411 aan te leggen. Dat betekent dat we een extra avond/nachtafsluiting nodig hebben om deze klus alsnog te klaren. Deze extra wegafsluiting staat nu gepland voor de avond/nacht van 24 op 25 oktober.

Omleiding en bereikbaarheid

• Doorgaand verkeer wordt met borden omgeleid.

• Alle woningen blijven bereikbaar voor bestemmingsverkeer.

• Fietsers en voetgangers kunnen tijdens de afsluitingen altijd passeren.

• Dit geldt ook voor de busdienst. De bushaltes “Utrecht, Koningsweg 175”, “Bunnik, Oud Amelisweerd” en “Bunnik, Rhijnauwenselaan” blijven bereikbaar, eventueel met extra voorzieningen.

• Tijdens calamiteiten krijgen de nood- en hulpdiensten een vrije doorgang.

Vertraging

Voor, tussen en na de weekendafsluitingen blijft de N411 bereikbaar voor al het doorgaande verkeer. Wel zijn er in de buurt van de werkzaamheden verkeersmaatregelen voor de veiligheid van de wegwerkers en de weggebruikers. Deze maatregelen kunnen wat hinder en vertraging geven.

Meer informatie:

- Lees alles over wat er gaat gebeuren hier op de website van de Provincie Utrecht

- Heeft u vragen over de aanpassingen? Mail naar n411@provincie-utrecht.nl

- Heeft u vragen of opmerkingen over de uitvoering van de werkzaamheden? Mail naar N411@mourik.com

 

Omleidingen:

Bunnik.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten