De Kromme Rijnstreek

Bunnik ligt in de prachtige Kromme Rijnstreek, het buiten van Utrecht. Aan de voet van de Utrechtse Heuvelrug en op het kruispunt van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en de Romeinse Limes. Dichtbij de stad Utrecht, maar toch ook ver weg van alle drukte. De Kromme Rijnstreek is afwisselend en biedt uiteenlopende mogelijkheden voor wandelen, fietsen, kanoën en paardrijden. De landschapsdiversiteit, maar ook de kleinschaligheid zijn belangrijke kwaliteitskenmerken van de streek. 

Het logo van de Kromme Rijnstreek komt u op verschillende plekken in de streek tegen:

Logo de Kromme Rijnstreek

Kersen

Kersen uit logo Kromme Rijnstreek

Dat er in het logo van de Kromme Rijnstreek kersen voorkomen, is geen verrassing. De kersen staan symbool voor al het fruit dat in het gebied geteeld wordt, waar vanzelfsprekend ook de appels en peren bij horen. De fruitteelt zorgt voor fraaie landschapsbeelden, heerlijke producten en unieke evenementen.

IJsvogel

Ijsvogel uit logo Kromme Rijnstreek

De wetenschappelijke naam van de ijsvogel betekent letterlijk: Halcyon uit Attica (= mooi landschap). De IJsvogel is een waterminnende vogel, zijn voorkeur gaat uit naar stromende wateren. De IJsvogel is een bezoeker van de Kromme Rijnstreek en is één van de meest kleurrijke vogels in Nederland. Een prachtig symbool voor de Kromme Rijnstreek.

Kasteel

Kasteel uit logo Kromme Rijnstreek

In de Kromme Rijnstreek bevinden zich prachtige landgoederen, buitenhuizen en kastelen. Zij zijn gezichtsbepalend voor de natuurgebieden in de Kromme Rijnstreek en ademen een voorname, rustgevende sfeer uit. Rondom de kastelen, landhuizen en buitens werden vaak tuinen en parken ingericht. De tuinen zijn aangelegd in Engelse landschapsstijl. In het logo komt een toren voor, die verwijst naar deze en andere cultuurhistorische schatten in de Kromme Rijnstreek.

Meer informatie?

Meer informatie over bijvoorbeeld bezienswaardigheden, activiteiten en overnachtingsmogelijkheden in de Kromme Rijnstreek vindt u op www.dekrommerijnstreek.nl. U kunt ook contact opnemen met de gemeente voor meer informatie over recreatie en toerisme in de gemeente Bunnik: (030) 659 48 48. Of vul het contactformulier in.