Zes watertappunten in de gemeente Bunnik

Datum: 12 september 2019

De gemeente vindt het belangrijk dat schoon drinkwater ook in de openbare ruimte toegankelijk is voor iedereen en heeft daarom op zes locaties watertappunten geplaatst:

  • Camminghalaan Bunnik
  • Dorpsstraat Bunnik
  • De Curtis Werkhoven
  • De Brink Werkhoven
  • Singelpark Odijk
  • Station Bunnik

Deze watertappunten zijn al te gebruiken. De officiële opening van de tappunten is op 26 september 2019 in De Kersentuin.

Bewegen en water drinken is leuk en gezond
De watertappunten passen mooi in de gemeentelijke aanpak voor een gezonde leefomgeving. Het streven is dat iedereen zich inzet om gezond eten, drinken en bewegen gemakkelijk en aantrekkelijk te maken. In Bunnik, Odijk en Werkhoven is bewegen en gezond drinken leuk, gezond, makkelijk en heel gewoon!

Minder afval van flesjes en pakjes
Bij de watertappunten kun je een bidon of fles telkens opnieuw vullen. Het is daardoor niet nodig om zelf telkens een nieuw drankflesje of -pakje aan te schaffen. Zo leveren we samen een bijdrage aan het terugdringen van afval.

Geen waterverspilling
Door de klimaatverandering en de zware regenbuien die daarmee gepaard gaan, raakt ons rioleringssysteem soms overbelast. Onder de watertappunten zit een infiltratiebak. Deze bak is niet aangesloten op het riool. De watertap gaat aan via een drukknop. Daardoor wordt er weinig water verspild. Via de infiltratiebak zakt het restwater geleidelijk in de bodem en belast daardoor niet het riool.

Steun voor ontwikkelingsprojecten
Door de watertappunten bij Join the pipe aan te schaffen steunt onze gemeente indirect ook drinkwater en plastic -opruimprojecten in Afrika en Azië. Een deel van de aanschafkosten van het tappunt investeert Joint he pipe namelijk in deze projecten.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op de website van Join the Pipe

Bunnik.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten