Zes inwoners in het zonnetje gezet tijdens de lintjesregen

Vandaag, woensdag 26 april, zijn zes inwoners van gemeente Bunnik koninklijk onderscheiden door burgemeester Ruud van Bennekom.

De jaarlijkse lintjesregen in Bunnik was weer een feestelijke happening. Er waren mooie smoezen bedacht om de gedecoreerden naar het gemeentehuis te lokken, en (vrijwel) allen hadden niet in de gaten dat zij zelf het middelpunt van de ochtend waren. De verrassing was dan ook groot toen zij van burgemeester Ruud van Bennekom te horen kregen wat de ware reden was van hun komst naar het gemeentehuis. Dit zijn de zes gedecoreerden met hun verdiensten:

Bob Jansen, Bunnik (Lid in de orde van Oranje Nassau - ON)

Bestuurslid Wijkvereniging Kromme Rijn

Drijvende kracht achter de Technische Commissie. Hij wordt zeer gewaardeerd om zijn kennis over de woningen en het onderhoud daarvan. Hij zette zich de afgelopen jaren in op het gebied van de energietransitie en woningisolatie en zocht voor de leden de meest gunstige voorwaarden uit van dienstverleners op het gebied van onderhoud van woningen.

Bestuurslid Cuisine Culinaire Nederland (CCN), afd. Bunnik

Dhr. Jansen zorgt voor het beheer, onderhoud en verbetering van de keuken, stelt roosters op, houdt toezicht en geeft feedback en zorgt voor oplossingen bij incidenten.

Rijn van de Mheen, Bunnik (lid ON)

Penningmeester IJsvereniging de Niënhof te Bunnik

Verzorgt buiten het seizoen onderhoud aan het complex, verzorgt de kaartcontrole in het seizoen en de inschrijving en verricht hand-en-spandiensten

Vrijwilliger bij de carnavalsvereniging De Leutkikkers te Bunnik

Diverse functies binnen deze vereniging, o.a. lid publiciteits- en Kikkercommissie

Chauffeur museumbussen van het voormalig Gemeentelijke Vervoersbedrijf Utrecht

Vervoer bij het carnaval en bij feestelijke partijen, huwelijken en jubilea

Vrijwilliger bij de Nationale Vereniging De Zonnebloem afdeling Odijk

Vervoer van en naar de activiteiten, ondersteunt bij het koffieschenken en bij de activiteiten

Kees de Pee, Bunnik (Ridder ON)

Actief (geweest) voor diverse muzikale instanties in Bunnik e.o.

Muziekschool Bunnik, Collegium Vocale Zeist, Stichting Kromme Rijn Concerten, St. Vrienden Toonkunstkoor Utrecht, St. Pieterskerkconcerten Utrecht. Geeft als vrijwilliger concerten, pianosolo of met ensemble bij het Alzheimercafé Bunninchem en bij de St. Academisch Hospice Demeter.

Bestuursfuncties

Diverse voorzittersfuncties: Stichting Pensioenfonds ABN AMRO Bank NV.; Rode Kruis Utrecht: penningmeester Stichting Pupil, een fonds van het AMC Amsterdam voor de financiering van medisch wetenschappelijk onderzoek op oogheelkundig gebied; voorzitter Vereniging voor Internationaal Monetair Onderzoek te Amsterdam; penningmeester, later voorzitter van het Provinciaal Utrechts Genootschap van Kunsten en Wetenschappen; voorzitter Stichting voor Vergeten Groepen, die financiële steun verleent aan behoeftige Nederlandse ingezetenen en vluchtelingen met status.

Jenny van der Toorn-Schutte, Bunnik (Ridder ON)

Decoranda heeft een zeer indrukwekkende staat van dienst in het NT2 onderwijs (Nederlands als tweede taal). Zij was in 1979 een pionier op het gebied van onderwijs aan anderstaligen en heeft veel betekend voor de leerlingen en haar collega’s.

Een indrukwekkende lijst met boeken en lesmateriaal voor de doelgroep staat op haar naam. Ze had niet alleen aandacht voor taal en grammatica maar ook voor de taal en culturele achtergronden van de leerlingen/studenten zelf.

Meer dan 40 jaar na haar overgang van docent naar het Nederlands taalonderwijs aan anderstaligen is het NT2-vakgebied nog uiterst relevant en is haar erfenis blijvend. Ook nu nog helpen haar lesboeken de vele nieuwe Nederlanders in het leren van de Nederlandse taal en het vinden van hun plek in de samenleving. Zeer recent schreef zij op 84-jarige leeftijd nog een lesboek voor Oekraïense kinderen.

Marian van Vulpen-van den Heiligenberg, Bunnik (lid ON)

Mevrouw Van Vulpen was jarenlang secretaris van Korfbalvereniging Midlandia in Bunnik, zij was specifiek betrokken bij het wedstrijdsecretariaat en heeft daar veel werk verricht.

Ook is ze bij de EHBO Bunnik-Odijk al 20 jaar coördinator van alle inzetten bij evenementen.

Bij het UMC Utrecht is zij een zeer gewaardeerde vrijwilliger/gastvrouw. Zij ontvangt patiënten en is een echte vraagbaak voor hen.

Wim de Wit, Bunnik (lid ON)

Voetbal, Bunnik 73

Allerlei functies bij deze vereniging o.a. drijvende kracht van de sponsorcommissie

Zonnebloem afdeling Bunnik

Trouwe vrijwilliger die allerlei hand- en spandiensten verleent. Bezoekt deelnemers waar nodig.

A.S.R. foundation

Ambassadeur om het maatschappelijk gezicht van a.s.r. naar buiten te brengen.