Winkelbezoek spreiden

Om de uitbraak van het coronavirus terug te dringen en verdere overbelasting van de zorg te voorkomen volgen we de coronamaatregelen. We houden1,5 afstand en winkels zijn beperkt open. De gemeente Bunnik biedt essentiële winkels de mogelijkheid om op zon- en feestdagen open te zijn. Essentiële winkels zijn: supermarkten, dierenwinkels, drogisterijen, audiciens en opticiens, wasserijen en stomerijen en groothandels.

Drukte voorkomen

Om de drukte in de essentiële winkels te spreiden heeft de gemeente Bunnik winkeliers van deze winkels eerder de mogelijkheid geboden om de winkeltijden te verruimen. Deze mogelijkheid tot verruiming wordt verlengd, voorlopig tot 1 juli 2022. Het is een aanpassing van de lokale regels. Mochten de coronamaatregelen vanuit de Rijksoverheid worden aangescherpt dan vervallen de lokale regels en volgen we de landelijke regelgeving.

Open tijdens zon- en feestdagen

De gemeente Bunnik staat al ruime openingstijden toe op zon- en feestdagen. Op zondagen tussen 06:00 uur en 12:00 uur mogen essentiële winkels in de gemeente Bunnik nu zonder melding de deuren openen. Ook op feestdagen mogen de essentiële winkels open zijn. Op 1e Kerstdag 2021, Nieuwjaarsdag 2022, 1e Paasdag 2022 en 1e Pinksterdag 2022.

Naar overzicht