Wegenbeheerplan 2019-2020: onderhoud aan wegen, fietspaden en voetpaden

Datum: 4 november 2019

In de gemeente Bunnik liggen veel wegen, fietspaden en voetpaden. Of u nu fietst of in de auto zit. Of u met een kinderwagen loopt, van een rolstoel gebruik maakt of houdt van hardlopen: op het moment dat u een stap buiten de deur zet, maakt u gebruik van de wegen van de gemeente.

Om de wegen, fietspaden en voetpaden voor iedereen veilig en prettig begaanbaar te houden, is het nodig deze regelmatig te onderhouden. Om goed onderhoud te kunnen uitvoeren stelt de gemeente regelmatig een wegenbeheerplan op. Daarin staat welk onderhoud de komende jaren nodig is. Het bestaande wegenbeheerplan liep af in 2018. Daarom legt het college de raad een nieuw wegenbeheerplan voor.

Op de planning voor de komende tijd staan bijvoorbeeld delen van de Herenstraat, Pelikaanweg, Langstraat, Fluitekruid, de paden van de begraafplaats, Hollendewagenweg, Achterdijk en de asfalt voetpaden in Odijk. In enkele gevallen worden tegelijk de bomen vervangen. Hierover gaat de gemeente in gesprek met de omwonenden.

Het nieuwe wegenbeheerplan kent een korte looptijd van twee jaar en is bedoeld om in de afgelopen jaren opgelopen achterstand in het onderhoud weg te werken. In 2020 wordt een nieuw wegenplan opgesteld om voor de langere termijn de wegen goed te blijven onderhouden.

Bunnik.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten