Weer brand in Werkhoven (update 2)

Datum: 12 november 2018

Afgelopen weekeind is voor de derde achtereenvolgende keer een van onze dorpsgenoten getroffen door een brand. Een tragische gebeurtenis voor de ondernemer, zijn familie en andere direct betrokkenen. Ook zijn er 37 koeien en stieren bij deze brand omgekomen. Het persoonlijke leed en de materiële schade zijn groot.  Het is voor iedereen duidelijk dat het gebeurtenissen betreft die persoonlijk gericht zijn en er kennelijk sprake is van opzet.

Bij de brand op zondagochtend op het terrein aan de Hollendewagenweg 8a in Werkhoven is het de brandweer gelukt om de woning van de familie te sparen. De loods waarin de dieren stonden, kon niet worden gered door het zeer brandbare stro dat hier werd opgeslagen. Bij de brand zijn veel rook, asdeeltjes en roet vrijgekomen in de omgeving van Werkhoven. Omwonenden is gevraagd hun ramen en deuren dicht te houden. De inmiddels neergekomen asdeeltjes zijn gisteren door brandweer en omgevingsdienst onderzocht. Zij zijn niet schadelijk en kunnen zonder gevaar worden opgeruimd.

De gemeente voelt zich zeer betrokken bij de branden en de onrust die dit oplevert. We volgen de ontwikkelingen op de voet en  burgemeester Van Schelven is meerdere keren ter plaatse geweest. Hij heeft regelmatig contact met de politie, het openbaar ministerie en de brandweer over de branden, de veiligheid in de directe omgeving en het reeds eerder gestarte onderzoek naar de oorzaak van de brand. Ook is er contact met de direct getroffenen en andere inwoners uit de gemeente die zich zorgen maken.

Burgemeester Van Schelven: “We zijn de hulptroepen en politie dankbaar voor hun grootschalige inzet. De impact van de branden is groot, ook in de media is er veel aandacht voor. Hierin kwam gisteren het beeld naar voren dat de geaardheid van de getroffen ondernemer een mogelijke aanleiding zou kunnen zijn. Dat is natuurlijk buitengewoon onacceptabel. In onze gemeente is iedereen welkom, ongeacht geloofsovertuiging, huidskleur, seksuele geaardheid of politieke overtuiging. Maar laten we alsjeblieft niet vooruit lopen en voorbarige conclusies trekken. Ook wij willen, net als iedereen, opheldering over de toedracht van de branden en dat dader(s) worden opgepakt. De zaak krijgt de volle aandacht van de politie en het OM en wordt grondig onderzocht.”

Als u als inwoner van de gemeente nog vragen heeft over de brand en de gevolgen hiervan, kunt u terecht bij het klant contactcentrum van onze gemeente 030-6594848. Indien u over meer informatie beschikt die kan leiden tot opheldering van deze zaak, kunt u dit melden bij de politie 0900-8844 of bij het meldpunt ‘Meld misdaad anoniem’ 0800–7000.

Bunnik.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten