Vier ondernemingen ontvangen €25.000,- om te investeren in zorg en welzijn in Bunnik

Datum: 11 februari 2019

Vier ondernemingen ontvangen een subsidie van €25.000 van de gemeente om te investeren in innovatie voor zorg en welzijn in Bunnik. Met dit geld werken zij nieuwe ideeën uit die zorg en welzijn moeten verbeteren.

Nieuwe ideeën voor zorg en welzijn
De ondernemingen WeMaron, Mijnbuurtje, SpelenderGrijs en de Digitale assistent krijgen een subsidie. Met hun ideeën willen zij de participatie en zelfredzaamheid van inwoners vergroten, inwoners verbinden en het vragen om zorg makkelijker maken.

Lokaal Innovatiefonds
Met het Lokaal Innovatiefonds wil de gemeente Bunnik innovaties op het gebied van zorg en welzijn stimuleren. We gingen via Starthubs (organisatie die organisaties en start-ups verbindt) op zoek naar start-ups, scale-ups, professionele zorgaanbieders en sociale ondernemingen met innovatieve ideeën voor vernieuwing in het sociale domein. We ontvingen ruim 50 inzendingen. Een commissie heeft er daarvan vier uitgekozen. Zij ontvingen een subsidie van €25.000,- om hun idee uit te voeren. Het doel is natuurlijk om te zorgen dat de nieuwe ideeën een blijvende verbetering worden op het gebied van zorg en welzijn.

Jolanda van Hulst, voorzitter van de commissie Innovatiefonds, geeft aan met veel plezier deelgenomen te hebben aan de commissie. “Het Innovatiefonds biedt de mogelijkheid en ruimte om innovaties op het gebied van zorg en welzijn in de gemeente Bunnik een goede start te geven.”

Aan de slag
De komende maanden gaan de vier ondernemingen samen met de betrokken medewerkers van de gemeente aan de slag om hun ideeën uit te voeren. Hierbij worden begeleiden wij ze en krijgen zij toegang tot onze expertise en faciliteiten.

Bunnik.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten