Verwijderen zieke en dode bomen langs A12 en A27 bij Utrecht

Rijkswaterstaat verwijdert tussen 15 februari en 5 maart zieke en dode bomen langs de A12 en A27 bij Utrecht. Het gaat hierbij voornamelijk om essen die zijn aangetast door de essentaksterfte. De bomen verkeren in dusdanig slechte conditie dat ze een gevaar vormen voor de (verkeers)veiligheid. Ze bevatten veel dood hout wat het risico op omvallende bomen en rondslingerende takken op de snelwegen verhoogt.

Verkeershinder en omleidingen

Maandag 15 tot vrijdag 19 februari

Verwijderen van dode en zieke essen en regulier groenonderhoud langs de A12 ter hoogte van knooppunt Oudenrijn in Utrecht. De werkzaamheden zijn in de avond en nacht van 21.00 tot 05.00 uur. De verbindingsweg A12 Arnhem richting Den Haag/Nieuwegein (A2/A12) is afgesloten. Verkeer wordt omgeleid via de af- en oprit A2 Utrecht-Centrum (8). Op de verbindingsweg A12 Arnhem richting Amsterdam (A2) is 1 rijstrook beschikbaar. Hier geldt een snelheidsbeperking van 70 km per uur.

Maandag 22 tot en met vrijdag 26 februari

Verwijderen van zieke en dode bomen en snoeiwerkzaamheden langs de A27 Hilversum richting Gorinchem ter hoogte van Utrecht. De werkzaamheden zijn overdag tussen 07.00 en 17.00 uur. De vluchtstrook van de A27 Hilversum richting Gorinchem wordt ter hoogte van Utrecht afgesloten. Op de overige rijstroken geldt een snelheidsbeperking van 90 km per uur.

Maandag 1 tot en met vrijdag 5 maart

Verwijderen dode en zieke essen en regulier groenonderhoud A27 Gorinchem richting Hilversum ter hoogte van Utrecht. De werkzaamheden zijn tussen 07.00 en 17.00 uur. De vluchtstrook en één rijstrook van de A27 Gorinchem richting Hilversum worden ter hoogte van Utrecht afgesloten. Op de overige rijstroken geldt een snelheidsbeperking van 70 km per uur.

Bij onvoorziene (weers)omstandigheden kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld.

De periode tussen 8 en 12 maart is gereserveerd voor eventuele uitloop van de werkzaamheden.

Heeft u vragen over de werkzaamheden?

Neem dan contact op met Rijkswaterstaat: 0800-8002

Naar overzicht