Raad van State keurt bestemmingsplan goed

Verplaatsing Van Impelen stap dichterbij

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bunnik is blij met de uitspraak van de Raad van State. De Raad van State vindt dat de gemeente volgens procedure heeft gehandeld bij de verplaatsing van het bedrijf Van Impelen in Werkhoven.

Veiligheid

De gemeente wil dat Loonbedrijf van Impelen uit de kern van Werkhoven weggaat. Dit is veiliger en het zorgt voor een plek waar woningen kunnen komen voor Werkhovenaren. Er is een geschikte plek gevonden voor het bedrijf in het buitengebied van Odijk aan de provinciale weg. Deze plek had voor het grootste deel al een bedrijfsbestemming. Voor de verplaatsing van het bedrijf zijn de bebouwingsmogelijkheden aangepast.

Woningen

Voor de bedrijfslocatie in Werkhoven is de bestemming ook veranderd. In het nieuwe plan is woningbouw mogelijk. De gemeente heeft afspraken gemaakt over het aantal woningen, de soorten woningen en de bouwmogelijkheden. De uitgangspunten zijn ook opgenomen in het bestemmingsplan. De exacte plannen voor de woningbouw worden dit jaar uitgewerkt door de eigenaren van het terrein.

Zie uitspraak van de Raad van State 

Naar overzicht