Van klaslokalen naar wonen

De heer en mevrouw Hunze ontvangen de sleutel
De heer en mevrouw Hunze ontvangen de sleutels van hun appartement

In de periode vanaf 21 december 2021 worden vijf huurappartementen aan de Salamander in Odijk opgeleverd aan de nieuwe bewoners. In de afgelopen maanden zijn vijf leegstaande klaslokalen verbouwd tot vijf royale huurappartementen. De gemeente Bunnik en LEKSTEDEwonen zorgen ook op deze manier voor meer woningen én voor verschillende bewoners.

Voorzien in grote vraag

In de gemeente Bunnik is een groot tekort aan sociale huurwoningen en daar geven verschillende partijen invulling aan. Het resulteert in diverse (nieuwbouw)projecten van woningcorporaties, projectontwikkelaars en ook particulieren. Van grote tot kleinere projecten, zoals de Salamander in Odijk. Op verzoek van de gemeente Bunnik heeft LEKSTEDEwonen vijf klaslokalen op de eerste verdieping van ‘Het Palet’ verbouwd tot huurappartementen. Binnen enkele maanden heeft Bouwbedrijf van der Tol de lokalen getransformeerd tot woonruimte. De vraag naar gelijkvloerse woningen is groot en LEKSTEDEwonen bedient hiermee woningzoekenden in de sociale huur en in het vrije huursegment.

Familie dichtbij

De heer en mevrouw Hunze zijn blij met hun nieuwe appartement. Bijzonder is dat ze nu al aan de Salamander wonen. “Ja, het wonen aan de Salamander en in Odijk bevalt ons goed en wij willen hier niet weg. Toen LEKSTEDEwonen de lokalen ging verbouwen tot appartementen dachten wij ‘dat moeten we doen’. Wij gaan nu zelfs groter wonen en hebben een dakterras van ruim 40 meter. Dat verwacht je toch niet bij een huurwoning? Dat is niet de enige reden dat wij gaan verhuizen. Onze zoon en schoondochter kunnen ons huidige appartement kopen en zo helpen wij hun ook weer. Als je op leeftijd meer (mantel)zorg nodig hebt, dan is familie in de nabijheid extra prettig. Wij gaan hier samen verder genieten van de ruimte, het uitzicht en onze toekomst.”

Wonen aan De Salamander

De plattegrond van de vijf huurappartementen is hetzelfde geworden als de bovenliggende koopappartementen. De woonoppervlakte van de royale drie- en vierkamerappartementen varieert van 117 tot en met 131 m2. De appartementen hebben een balkon (10 m2) of dakterras (40 m2) en de huurprijzen liggen tussen € 678 en € 993,- per maand. Bij toewijzing van de appartementen kregen 65-plussers en inwoners van de gemeente Bunnik voorrang op andere woningzoekenden. Daarnaast heeft het Centrum voor Elkaar kandidaten met een zorgvraag voorgedragen.

“Met deze afspraken zorgen gemeente Bunnik en LEKSTEDEwonen ervoor dat deze appartementen worden toegewezen aan verschillende bewoners. We hebben meer huisvesting nodig voor diverse doelgroepen: voor jong en oud, met en zonder zorgvraag, voor gezinnen en starters en ga zo maar door. Dat vraagt om extra inspanningen en daar zetten de gemeente, wij en andere partners zich voor in,” aldus Ed de Groot, directeur-bestuurder van LEKSTEDEwonen.

Klik hier voor meer informatie over de Salamander op de site van LEKSTEDEwonen

Appartementengebouw aan de Salamander
De entree van het gebouw
Naar overzicht