Stuurgroep Kromme Rijnlandschap viert 45-jarig bestaan

De Stuurgroep Kromme Rijnlandschap bestaat 45 jaar. De stuurgroep helpt particuliere grondeigenaren met het beheer en inrichting van natuur en landschap op hun terrein. Dat doen ze in opdracht van de gemeente Bunnik, Wijk bij Duurstede, Zeist en Utrechtse Heuvelrug.

Landschap is mensenwerk

De stuurgroep viert het 45-jarig bestaan met een audiotour op de fiets en een fototentoonstelling. Zo delen ze verhalen van boeren en buitenlui, die samen het landschap maken. Met de fototentoonstelling en een audiotour op de fiets zetten zij betrokken particuliere grondeigenaren in de spotlights.

Bekijk de fototentoonstelling

Vanaf eind september staan grote portretfoto’s van deze mensen in de gemeentehuizen van Bunnik, De Bilt, Houten, Utrechtse Heuvelrug, Wijk bij Duurstede en Zeist. Schrijver en journalist Janny Ruardy fotografeerde acht mensen, die zich ieder op hun eigen wijze inzetten voor een bio divers Kromme Rijnlandschap. Van biologisch boeren met kruidenrijk gras tot de aanleg van een voedselbos. Wilt u de complete fototentoonstelling zien? Kom dan op zaterdag 25 september tussen 13.30 - 17.00 uur of zondag 26 september tussen 11.00 - 17.00 uur naar: In De Weide Blik, Langbroekerdijk 23 in Driebergen.

Zin om te fietsen en te luisteren?

Ter gelegenheid van het jubileum maakte een van de landschapscoördinatoren een fietsroute (ca 20 km) door het afwisselende Kromme Rijnlandschap. Boeren en buitenlui vertellen in de audiotour over een stukje landschap dat zij hebben gemaakt.

Vanaf oktober kunt u de fietsroute met audiotour afhalen in het gemeentehuis van de gemeente Bunnik of hier downloaden

Naar overzicht