Strooiseizoen van start in gemeente Bunnik

Vanaf 1 november staat RMN (Reinigingsbedrijf Midden Nederland) weer klaar om gladheid door sneeuw, ijs of ijzel te bestrijden. Samen met de gemeente zijn routes uitgezet voor gladheidsbestrijding door strooiwagens en sneeuwschuivers. Deze routes zijn te vinden op deze pagina.

Plan gladheidsbestrijding

Gemeente Bunnik heeft een gladheidbestrijdingsplan. Daarin staat onder meer op welke wegen wordt gestrooid. Vanaf 2020 is Nieuwendaal in Werkhoven toegevoegd aan de vaste strooiroute. Tijdens het strooiseizoen heeft RMN dagelijks contact met de DTN Meteogroep en stuurt zelf gladheid-coördinatoren op pad om de wegen te inspecteren. Op deze manier worden de strooiploegen optimaal aangestuurd.

Zoutvoorraden

In de zoutloodsen van RMN ligt voor dit seizoen al een startvoorraad van minimaal 350 ton strooizout. Deze voorraad wordt gedurende het seizoen indien nodig aangevuld. RMN kan daarbij gegarandeerd over 1.200 ton extra strooizout beschikken. Alle overgebleven voorraad houdt RMN als reserve voor het volgende jaar.

Hoofdwegen eerst

Bij (dreigende) gladheid strooit RMN eerst hoofdwegen, fietspaden, bus routes en sterk hellende wegen en maakt deze sneeuwvrij. Als de gladheid langer aanhoudt rijden strooiploegen, in overeenstemming met de gemeente, zo nodig een aanvullende route.

Zoutkisten voor bewoners

Op verschillende locaties plaatst RMN zoutkisten. Hiermee kunnen inwoners in hun eigen wijk op moeilijk bereikbare plaatsen zelf strooien. De locaties van de zoutkisten zijn te vinden op deze pagina. RMN houdt de voorraad in deze kisten in de gaten. Mocht de kist bij u in de buurt toch tussentijds leeg zijn, kunt u hiervan melding doen bij RMN via het telefoonnummer 0900-6039222 (maandag t/m vrijdag te bereiken van 08.30 uur tot 16.30 uur).

Blijven opletten

Als er gestrooid is kan het wegdek nog steeds (plaatselijk) glad zijn. RMN raadt weggebruikers aan het rijgedrag en de snelheid hierop aan te passen.

Naar overzicht