Strooien op Bunnikse wegen

Datum: 24 januari 2019

De strooiploegen van Reinigingsbedrijf Midden Nederland (RMN) hebben een aantal drukke dagen achter de rug. Gladheidsbestrijding is haast een militaire operatie. Maandag is gestart met preventief strooien van zout en pekelwater. Afgelopen dinsdag zijn eerst de hoofdwegen, fietspaden, busroutes en sterk hellende wegen sneeuwvrij gemaakt. 

Waar strooit RMN?

Gemeente Bunnik heeft een gladheidbestrijdingsplan. Daarin staat onder meer op welke wegen wordt gestrooid. Deze routes zijn te vinden op onze website: naar de informatie. RMN heeft in het strooiseizoen dagelijks contact met METEO-consult in Wageningen en stuurt zelf gladheid-co├Ârdinatoren op pad om de wegen te inspecteren. Op deze manier worden de strooiploegen optimaal aangestuurd.

Zoutkisten voor bewoners

Op verschillende locaties in de gemeente staan zoutkisten. Hiermee kunnen inwoners in hun eigen wijk op moeilijk bereikbare plaatsen zelf strooien. De locaties van de zoutkisten zijn ook te vinden op onze website: naar de informatie.

Blijven opletten

Als er gestrooid is kan het wegdek nog steeds (plaatselijk) glad zijn. Het is daarom verstandig om als weggebruiker rijgedrag en snelheid aan te passen aan de omstandigheden.

Bunnik.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten