Storingen openbare verlichting

Datum: 1 oktober 2019

Momenteel en in de afgelopen periode zijn er herhaaldelijk storingen aan de openbare verlichting op een aantal plekken in Bunnik. Het gaat hier voornamelijk om zogenaamde “kabelstoringen”. Dat zijn storingen aan het ondergrondse netwerk van de openbare verlichting. In deze periode, als de dagen korter worden en het weer slechter, ontstaan deze storingen vaak tegelijk. De kabel kan bijvoorbeeld beschadigd zijn door eerdere werkzaamheden en nu bij hevige regenval zorgt dit voor kortsluiting.

Daarnaast is aannemer Spie in opdracht van de gemeente bezig met de vervanging van armaturen en het plaatsen van masten met LED verlichting. Een kleine fout tijdens het vervangen van de straatlantaarns kan er ook voor zorgen dat een groot deel van een wijk uitvalt. De aannemer monitort deze storingen en heeft afspraken met de gemeente over het voorkomen ervan. De vervanging van de lichtmasten en armaturen door LED verlichting zal in de maand oktober in Bunnik gereed zijn.

Om storingen op te kunnen lossen is het van belang dat ze op een zo adequaat mogelijke manier worden gemeld. De gemeente bedankt de bewoners die dit al hebben gedaan en vraagt u dit te blijven doen. Is er een storing? Meld deze dan via www.Storing24.nl

Juist nu het eerder donker is vindt de gemeente dat storingen vervelend en ongewenst zijn. De gemeente hoopt dat ze tot een minimum beperkt blijven.