Stookverbod opgeheven

Datum: 1 augustus 2019

Vanwege langdurige droogte, de extreem hoge temperaturen en een verhoogd risico op een snel uitbreidende brand heeft de gemeente Bunnik op 25 juli 2019 een stookverbod ingesteld. De afgelopen dagen heeft het geregend en is het minder warm. Door de regen en de lagere temperaturen is het verhoogde risico op natuurbrand verlaagd naar de status normaal risico. De Veiligheidsregio Utrecht (VRU) adviseert om die reden de stookverboden op te heffen. De gemeente Bunnik heeft daarom met ingang van 1 augustus 2019 het stookverbod volledig opgeheven.

De weersverwachtingen en de meetwaarden voor droogte in de natuur geven aan dat de kans op natuurbrand momenteel normaal is. Dit betekent dat het natuurbrandrisico is verlaagd naar Fase 1: alert. De brandweer en natuurbeheerders hebben de extra maatregelen ingetrokken.  Zo wordt het verkenningsvliegtuig van de brandweer niet meer ingezet voor de opsporing van natuurbranden. Natuurlijk blijven de brandweer en natuurbeheerders altijd alert en voorbereid.

Wat betekent dit voor u?

Omdat het natuurbrandrisico is afgenomen naar normaal is het stookverbod ingetrokken. Wel is het belangrijk dat u altijd voorzichtig bent met vuur in de natuur. Extra informatie over hoe u natuurbrand kunt voorkomen of wat u moet doen als er een natuurbrand is, vindt u via deze link.

Bunnik.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten