Sport en bewegen voor iedereen; eerste stap gezet voor sportakkoord Bunnik

Datum: 20 september 2019

Vrijdag 20 september 2019 ondertekenden wethouder Ali Dekker en vertegenwoordigers van SV Odijk, HC Kromme Rijn, Bunnik Beweegt3 en Stichting Sporthuis Bunnik een intentieverklaring voor een Lokaal Sportakkoord. Dit betekent dat de verenigingen en de gemeente Bunnik zich inzetten om sporten en bewegen in Bunnik, Odijk en Werkhoven nog makkelijker te maken. 

Met dit sportakkoord willen de gemeente Bunnik, sportverenigingen en maatschappelijke partners ervoor zorgen dat zo veel mogelijk inwoners van alle leeftijden met plezier te kunnen (blijven) sporten en bewegen. Lees verder...

Wethouder Dekker is enthousiast: “Sporten en bewegen is leuk. Sporten en gezondheid gaan ‘hand in hand. De intentieverklaring sluit mooi aan bij de ambitie van de gemeente Bunnik om samen met partners te werken aan een gezonde omgeving.”

Het Lokaal Sportakkoord wordt in het voorjaar van 2020 gepresenteerd. Hiervoor werkt de gemeente samen met alle partijen die binnen de gemeente bij sport en bewegen betrokken zijn. 

Nationaal Sportakkoord en Preventieakkoord
Het Lokaal Sportakkoord sluit aan op het Nationaal Sportakkoord, dat in 2018 is getekend door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Hierin zijn een aantal ambities vastgelegd, zoals van jongs af aan goed kunnen bewegen, een positieve sportcultuur en het hebben van voldoende vitale sport- en beweegaanbieders. Omdat sport en beweging een positieve invloed hebben op de gezondheid, is er ook aansluiting met het Nationaal Preventieakkoord. Dit akkoord focust op een gezonde leefstijl.

Bunnik.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten