Snoeihout wordt gratis opgehaald

Datum: 4 maart 2019

Huishoudens in de gemeente Bunnik kunnen ook in 2019 vier keer gratis snoeihout aan huis laten ophalen.  RMN (Reinigingsbedrijf Midden Nederland) organiseert hiervoor twee ophaalrondes in het voorjaar en twee ophaalrondes in het najaar. De eerste ophaalronde vindt plaats in maart. Inwoners die voor deze ophaalronde hun snoeihout willen aanbieden, kunnen hiervoor tot en met maandag 25 maart een afspraak maken. Bij het maken van de afspraak geeft RMN de exacte ophaaldag door.

 Een ophaalafspraak maken

Inwoners die hun snoeihout gratis willen laten ophalen, kunnen een ophaalafspraak maken via www.rmn.nl (log in met postcode en huisnr en maak een afspraak) of via telefoonnummer 0900-6039222. Het telefoonnummer is bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 16.30 uur. Een afspraak maken voor deze eerste ophaalronde in maart kan uiterlijk tot en met maandag 25 maart a.s. De volgende ophaalrondes vinden plaats in april, oktober en november. Voorafgaand aan deze ophaalrondes publiceert RMN informatie via de lokale krant, de RMN website, de website van de gemeente en via Social Media. Zo kunnen inwoners tijdig een afspraak maken.

Voorwaarden gratis aanbieden snoeihout

  •  Deelname alleen mogelijk op afspraak via www.rmn.nl, of telefonisch via 0900-6039222.
  •  Snoeihout samenbinden in handzame bundels die gemakkelijk kunnen worden opgetild (gewicht: maximaal 25 kg, maximale lengte 1,5 meter).
  •  Maximale dikte van de takken: polsdikte (géén stronken).
  •  Géén dozen of zakken met snoeihout of ander tuinafval.
  •  Totaal maximaal 2m3 per huishouden.
  •  Bundels snoeihout vóór 7.30 uur aanbieden op de standaard aanbiedplek van de container

Snoeihout kan buiten deze vier ophaalrondes naar het recyclingstation aan de Rumpsterweg worden gebracht. De aanbiedregels en overige aanvullende informatie staan op de website van de RMN.