Samen kom je verder

BunnikSamen is het netwerk voor wie wil weten wat Werkhoven, Odijk en Bunnik te bieden hebben aan activiteiten en voorzieningen. Of voor wie andere inwoners wil ontmoeten. Ook is het mogelijk hier uw eigen activiteit, gezelschap of service aan te bieden. Irene de Kruijf en Marc Roosenboom, beiden lid van het netwerk, vertellen graag meer over BunnikSamen.

Het ontstaan

‘’Een tijd geleden is er voor ouderen het programma Gelukkig Vitaal gemaakt’’, vertelt Marc. ‘’Daar ben ik op aangehaakt als lid van de stuurgroep Bunnik Beweegt. We hebben iedereen bij dat programma betrokken, zelfs ondernemers. Samen werd er gewerkt om de eenzaamheid onder ouderen terug te dringen. Daarna werd het vrij stil. Samen met het netwerk zijn we toen gaan kijken of in ieder geval de partijen die dorpskern overstijgend werken weer bij elkaar wilden komen’’. Irene vult aan: ‘’Er zijn veel actieve clubs hier in de gemeente Bunnik. We moeten niet met elkaar kijken wat de ander doet, maar wat we samen met elkaar kunnen doen’’. De partijen hadden wel oor naar deze oproep en hieruit ontstond het netwerk Gelukkig Vitaal Werkhoven, Odijk en Bunnik. Inmiddels is dit netwerk omgedoopt tot het netwerk BunnikSamen. ‘’Het is echt fantastisch hoe dit netwerk met elkaar werkt’’, vertelt Irene. ‘’Alleen al hoe mensen elkaar weten te vinden. Hiervoor was het toch lastiger en ging het een beetje via via. BunnikSamen brengt alles bij elkaar’’.

Website BunnikSamen

Begin dit jaar ging de website van BunnikSamen live, dit maakt het netwerk helemaal af. ‘’Er zit een enorm stijgende lijn in onze website’’, vertelt Irene. ‘’Steeds meer inwoners weten ons te vinden en melden zich aan.’’ Wekelijks stuurt BunnikSamen ook een nieuwsbrief uit aan iedereen die zich aanmeldt op de website. In de nieuwsbrief zijn de activiteiten die komende week plaats vinden terug te vinden. Deze activiteiten worden ook gedeeld op de pagina van BunnikSamen in ’t Groentje. ‘’Het aanbod van activiteiten neemt alsmaar toe’’, zegt Irene. De activiteiten worden voor het grootste gedeelte aangeboden door de lokale organisaties, waarvan inmiddels ruim honderd zich hebben aangesloten bij het netwerk. Irene vertelt: ‘’Soms zien we wel dat organisaties zich hebben aangemeld, maar nog niks hebben geplaatst. Dan sturen we altijd even een mailtje dat ze de mogelijkheid hebben om iets te delen op de activiteitenpagina’’. Marc vult aan: ‘’Dit is ook het doel van het netwerk. Er is zoveel, maar soms weten we dit niet van elkaar. Door de activiteitenpagina is het veel makkelijker te zien wat iedereen organiseert. Dit kan ook weer inspireren en onbewust worden de drempels zo lager om elkaar te benaderen’’.

De website van BunnikSamen geeft de organisaties ook de mogelijkheid om een eigen pagina te maken, die ze kunnen vullen met informatie over de organisatie zelf. Ook vrijwilligersvacatures kunnen op de website geplaatst worden. 

Toekomst

‘’In 2023 gaan we zeker niet stilzitten’’, vertelt Marc. Komend jaar gaat BunnikSamen een aantal strategiebijeenkomsten organiseren waarin alle netwerkpartners gevraagd worden om mee te denken over de toekomst. ‘’We gaan echt kijken wat onze stip op de horizon is’’, vult Irene aan. ‘’We willen elkaar scherp houden zodat we dezelfde richting op blijven bewegen’’. De onderwerpen die uit deze strategiebijeenkomsten komen, worden in de daaropvolgende themabijeenkomsten verder besproken.