RMN scherpt corona-maatregelen aan

Datum: 24 maart 2020

Reinigingsbedrijf Midden Nederland (RMN) neemt per direct een aantal extra maatregelen wegens de recente ontwikkelingen rond het coronavirus. RMN vind het erg belangrijk om de zeer belangrijke dienstverlening, de inzameling van huishoudelijk afval en de taken in de openbare ruimte, goed uit te kunnen blijven voeren. De maatregelen die al van toepassing waren, zijn inmiddels aangescherpt.

Het ophalen van huishoudelijk afval is een vitale maatschappelijke taak. Als het afval niet of beperkt wordt opgehaald, heeft dat grote gevolgen voor de volksgezondheid en milieuhygiëne. Om de continuïteit van de inzameling zo lang en goed mogelijk te kunnen blijven garanderen, zijn de reeds geldende maatregelen aangescherpt. Het beschermen van de RMN medewerkers tegen infectie is van zeer groot belang. 


Legen van containers

De bezetting op de voertuigen is aangescherpt vanwege de verplichte minimale afstand van 1,5 meter tussen personen. Medewerkers van RMN doen uiteraard hun uiterste best om de container(s) volgens het reguliere inzamelschema te legen. In sommige gevallen kan dit nu later op de dag zijn, dan u gewend bent, vanwege de maatregelen die RMN heeft moeten treffen. RMN verzoekt u om op straat 1,5 meter afstand te houden van de medewerkers en niet naar buiten te gaan als u milde klachten hebt zoals, verkoudheid en/of keelpijn.

Maximaal 5 auto’s op terrein recyclingstations
De recyclingstations van RMN blijven vooralsnog als gebruikelijk geopend. RMN verzoekt de bewoners hun grofvuil thuis te bewaren en over een paar weken naar het recyclingstation te brengen. Medewerkers van RMN houden een streng deurbeleid, gebaseerd op de richtlijnen vanuit de overheid, bij de ingang van het recyclingstation. Dit houdt in dat RMN maximaal vijf auto’s tegelijkertijd op het terrein toelaat. De medewerkers van RMN bepalen ook de toegang van de laatste auto van de dag, dit zal ongeveer een half uur voor sluitingstijd zijn. Hou bij een noodzakelijk bezoek 1,5 meter afstand van onze medewerkers en andere bezoekers en toon begrip voor deze maatregelen. Deze maatregelen zijn voor de veiligheid en gezondheid van ons allemaal.

Doorgeven van meldingen

De afdeling Publiekscontacten van RMN is bereikbaar, maar de wachttijd aan de telefoon is langer en het beantwoorden van uw e-mail kan ook langer duren dan normaal vanwege de beperkte bezetting. U helpt de medewerkers door op een later moment terug te bellen, en alleen een mail te sturen als u het antwoord niet op de website van RMN kunt vinden.
Op deze pagina kunnen inwoners te allen tijde op de hoogte blijven van de maatregelen die RMN neemt om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.