Renovatie trapveldje Zeisterweg

Datum: 14 oktober 2019

Aan de Zeisterweg in Odijk ligt een trapveldje met twee doeltjes. De gemeente heeft door middel van een enquête aan de omwonenden gevraagd wat ze het liefst met deze speelplek willen. Hieruit bleek dat de helft van de mensen wil dat het een voetbalveldje blijft. De andere helft wil graag een combinatie van voetballen en klimmen en glijden.

Echter is de ruimte voor deze combinatie te beperkt. Willen kinderen veilig kunnen glijden en klimmen, dan is een scheiding tussen trapveld en klimtoestel nodig en daarvoor is het veld te klein, want er blijft dan een te klein stukje over om lekker te kunnen voetballen. Daarom komen er geen speeltoestellen en blijft het een trapveld. Kinderen die iets anders willen dan voetballen, kunnen dichtbij terecht op de speelplaats aan de Abdijgaarde of bij de Hendrik van Hoornlaan.  

De gemeente bedankt iedereen voor het meedenken en gaat het veld opknappen. De doeltjes worden vervangen en in overleg met Sporthuis Bunnik wordt het grasveld geprikt en bezand. Hierdoor wordt het veld beter bespeelbaar. Ook rond het veld gaat de gemeente aan de slag. De beplanting tussen het grasveld en de tuinen wordt gesnoeid. Zo blijft het nog wel een afgesloten veldje, maar de overhangende takken op het gras en de overlast voor de omwonenden blijft beperkt. De gemeente wil de aanpassingen voor december 2019 uitvoeren.

Bunnik.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten