Regenboogzebrapad geopend!

Om de kinderen van de gemeente Bunnik een stem te geven, heeft de gemeente sinds een aantal jaar een kinderburgemeester. Deze kinderburgemeester houdt zich elk jaar bezig met een aantal thema’s die hij/zij belangrijk vindt. Dit jaar is Duco Das de kinderburgemeester. Een van zijn thema’s is dat hij het belangrijk vindt dat ‘iedereen zichzelf kan zijn’. Om dit thema meer zichtbaarheid te geven, kwam het plan naar voren om een regenboogzebrapad aan te leggen.

Een regenboogzebrapad is een gedeelte van de openbare weg dat voorzien is van de kleuren van de regenboogvlag. De regenboog wordt sinds eind jaren ‘70 als symbool gebruikt voor de LHBTIQ+ gemeenschap. Met het aanleggen van een regenboogzebrapad wil de gemeente Bunnik aantonen dat iedereen welkom is.

Op de parkeerplaats van Rijneiland Odijk zijn gisteren twee regenboogzebrapaden aangelegd. Gistermiddag werden deze tijdens het zomerfeest van de Bongerd, feestelijk geopend door kinderburgemeester Duco Das en burgemeester Ruud van Bennekom.