Provincie subsidieert groene buurtinitiatieven

Datum: 7 februari 2019

Bewoners en vrijwilligersinitiatieven in de provincie Utrecht kunnen vanaf 11 februari een voucher van 500 of 1000 euro aanvragen voor de realisatie van een groen project in hun buurt of wijk. De voucherregeling ‘Beleef en Bewonder!’ wordt mogelijk gemaakt door de provincie Utrecht.

De provincie Utrecht vindt het belangrijk dat inwoners meer betrokken raken bij hun eigen groene woonomgeving en dat het natuurbeleid weer midden in de samenleving komt te staan. Om kleine lokale groene initiatieven te stimuleren, wordt deze voucherregeling uitgevoerd. Het bedrag van de vouchers moet worden besteed aan een project dat groen in de brede zin van het woord realiseert. Op deze manier kunnen zoveel mogelijk groene buurtinitiatieven tot uitvoering worden gebracht.

Vorig jaar hebben inwoners uit onze gemeente met Groen aan de Buurt gewerkt aan mooie groene initiatieven. Zo zijn er groenstroken geplant, is het natuurvriendelijke schoolplein van de Delteykschool  opnieuw ingericht en werden er bloembollen en bijvriendelijke zaden uitgedeeld.

Heeft u ook een idee voor een groen initiatief? Tot en met 29 april kunt u een voucher ‘Beleef en Bewonder’ aanvragen om een project te starten. Meer informatie en het aanvraagformulier vindt u op https://www.groenaandebuurt.nl/vouchers-beleef-en-bewonder/

Bunnik.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten