Project Veilig Buitengebied ontvangt eerste ster

In 2021 werd het project Veilig Buitengebied in het leven geroepen. Het project is een samenwerking tussen bewoners van het buitengebied en verschillende organisaties (gemeente, brandweer, politie, de netbeheerder en land- en tuinbouworganisaties). Het doel van het project is om de veiligheid in het buitengebied van gemeente Bunnik te verhogen. Nu het project een tijd bezig is, werd het tijd voor een audit. Deze is met goed resultaat afgesloten: de eerste ster van het keurmerk Veilig Ondernemen is binnen.

De werkgroep van het project praat met elkaar over veiligheidskwesties en mogelijke oplossingen ervan. Er is aandacht voor onder andere ondermijning, de inzet van plattelandscoaches en het leren herkennen van locaties van bijvoorbeeld drugslabs of hennepkwekerijen. Dit draagt bij aan de bewustwording rondom dit soort thema’s. Signaleren van dit soort dingen zorgt vervolgens ook voor een veiliger buitengebied.

Dat het project na een geslaagde audit nu een eerste ster ontvangt, stemt ook burgemeester Ruud van Bennekom tevreden: “Ons buitengebied is mooi en waardevol. Het is belangrijk om ook in het buitengebied de veiligheid te verhogen. Daarom ben ik blij met de grote betrokkenheid van bewoners en organisaties in het project Veilig Buitengebied. Dat dit wordt bekroond met een ster, benadrukt maar weer hoe goed het project loopt en hoe belangrijk het is dat we met elkaar over veiligheid blijven praten”.