Proef met deelfietsen ook bij Station Bunnik

Datum: 8 april 2019

Vanaf 9 april kleuren steeds meer oranje deelfietsen van Donkey Republic het straatbeeld in onze regio en de stad Utrecht. Het gaat om een proef waarin de gemeente Utrecht samen met Universiteit Utrecht en Hogeschool Windesheim in de praktijk onderzoekt hoe de deelfiets in Utrecht bij kan dragen aan een gezonde en bereikbare stad. De proef is in eerste instantie gericht op een betere bereikbaarheid en ontlasting van de drukke OV-verbinding tussen Utrecht Science Park (USP) en het centrum. De lancering is de afsluiting van een jaarlijkse conferentie voor de partners van het USP.

Fietsen is gezond, sociaal en vaak ook nog eens het snelste vervoermiddel in de stad. De deelfietsen zijn een stap op weg naar een systeem waarbij je je vervoer zelf en op maat kunt regelen via je smartphone. Het is een extra manier om Utrecht Science Park te bereiken en verbetert daarmee de bereikbaarheid van dit gebied.

Hoe werkt het?

Donkey Republic werkt met een netwerk van ‘hubs’, plekken waar gemiddeld 4 tot 6 fietsen staan. Bij het treinstation in Bunnik is nu dus ook zo’n plek. De fietsen staan in bestaande fietsrekken in de stad en bij de treinstations in Utrecht, De Bilt, Zeist en Bunnik. Het streven is een netwerk van hubs met zo’n 700 fietsen waarbij gebruikers nooit verder dan 150 meter hoeven te lopen om een fiets te vinden. Hubs zijn virtueel, ze zijn alleen zichtbaar op de app van Donkey Republic. Fietsers huren de fietsen via de app en zetten deze terug in de dichtstbijzijnde hub als ze hun bestemming hebben bereikt.

Bunnik.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten