Plaatsing flitscamera spooroverweg Achterdijk

De laatste jaren is het weg- en spoorverkeer erg toegenomen. De kruisingen van weg- en spoorverkeer, de spooroverwegen, zijn kritische punten waarbij de aandacht voor veiligheid erg belangrijk is. ProRail is de afgelopen jaren druk bezig geweest met het verbeteren van de veiligheid op en nabij overwegen. Zo ook in Bunnik. Helaas blijven weggebruikers regelmatig de geldende verkeersregels overtreden. De veiligheid van andere weggebruikers komt daarbij in gevaar. Het handhaven op het overtreden van de verkeersregels is daarom een belangrijk stuk in het verbeteren van de veiligheid rondom de spooroverwegen. ProRail en de gemeente Bunnik willen met de inzet van een camerasysteem (flitscamera’s) het gedrag van weggebruikers beïnvloeden. Op deze manier hopen we met elkaar de veiligheid te vergroten. 

De eerste flitscamera wordt vanaf 12 augustus nabij de spooroverweg op de Achterdijk in Bunnik geplaatst. Het systeem zal tot en met december getest worden. Na het testen volgt een waarschuwingsperiode, waarin nog niet beboet wordt.

In 2023 zal worden gestart met de handhaving. Voor de waarschuwingsperiode en de start van de handhaving verschijnt er een bericht in het Groentje en op onze website.