Paul Heijmerink (P21) nieuwe wethouder Bunnik

Datum: 16 april 2020

De fractie van Perspectief 21 (P21) heeft Paul Heijmerink (65) voorgedragen als wethouder van Bunnik. Hiermee kiest zij voor een ervaren politicus, die al meer dan elf jaar thuis is in de gemeente Bunnik. Heijmerink volgt vanaf vandaag Erika Spil op, die wethouder in de gemeente Voorschoten is geworden.

'Als Bunniker vind ik het belangrijk dat onze gemeente een stabiel en goed bestuur heeft,' aldus Heijmerink. 'Daar werk ik graag aan mee vanuit mijn visie. Ik vind dat voor een leefbare samenleving de verschillen niet te groot moeten zijn en dat respectvol moeten worden omgegaan met de natuur en haar hulpbronnen. Als bestuurder ben ik er voor alle inwoners van de gemeente Bunnik en zie ernaar uit met gemeenteraad en inwoners in gesprek te komen om onze mooie gemeente verder vorm te geven.'

Paul Heijmerink zat van 2006 tot 2017 in de gemeenteraad voor P21. Hij was jarenlang fractievoorzitter, heeft in die functie drie keer een coalitie gevormd (2006, 2010 en 2014) en vervulde twee  jaar geleden de rol van informateur. Vanuit zijn achtergrond maar ook met de ervaring van het raadslidmaatschap heeft hij goede kijk op de gebouwde omgeving (RO), verkeersproblematiek, milieuproblemen en financi├źn. Begin dit jaar werd hij voorzitter van de Adviesraad Sociaal Domein en heeft daar veel extra kennis opgedaan inzake het sociaal domein.

Raadsvergadering in aangepaste vorm
Donderdagavond 16 april is Heijmerink voorgedragen en meteen benoemd tijdens een raadsvergadering op het gemeentehuis in Odijk. Deze raadsvergadering vond volgens de coronarichtlijnen plaats in aangepaste vorm. Dit betekent dat niet alle gemeenteraadsleden aanwezig waren, maar dat wel is voldaan aan het quorum. Ofwel een minimaal aantal personen dat aanwezig moet zijn om de stemprocedure geldig te laten verlopen.
De publieke tribune was gesloten. Inwoners en belangstellenden konden de vergaderingen volgen via een livestream of via Slotstad Radio.

Bunnik.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten