Overstap naar gemeentelijke collectieve zorgverzekering loont

Datum: 18 november 2019

Aan het einde van elk jaar kunt u een andere zorgverzekering kiezen. Ontvangt u een bijstandsuitkering? Of zit u net boven het minimum inkomen? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor de Collectieve Aanvullende Verzekering (CAZ) die de gemeente aanbiedt. Vanaf 18 november 2019 kunt u via de website www.gezondverzekerd.nl een aanvraag voor overstappen indienen.

Meer zorgverzekering voor minder premie
De Collectieve Aanvullende Zorgverzekering (CAZ) is een basis- en een aanvullende zorgverzekering met ruime vergoedingen. De premie is lager dan normaal, omdat de gemeente Bunnik een deel mee betaalt. Meer zorgverzekering, voor minder premie dus. Via de website www.gezondverzekerd.nl kunt u nagaan of u in aanmerking komt voor de CAZ. Of u mee kunt doen met de CAZ, hangt af van uw inkomen en uw persoonlijke situatie. Met welk inkomen u mee kunt doen, hangt bijvoorbeeld af van uw leeftijd, of u kinderen heeft en of u getrouwd bent. 

Verschillende pakketten
Voor de Collectieve Aanvullende Zorgverzekering heeft de Regionale Sociale Dienst zorgverzekeraar DSW geselecteerd. Deze verzekeraar biedt twee verschillende pakketten aan. U bepaalt zelf hoe uitgebreid uw aanvullende verzekering is en dus hoeveel premie u moet betalen. Op de website www.gezondverzekerd.nl kunt u de gemeentelijke pakketten vergelijken met alle mogelijke zorgverzekeringen in Nederland en direct een aanmelding indienen.

Overstappen voor 1 januari 
Wilt u gebruik maken van de Collectieve Aanvullende Zorgverzekering? Zeg dan vóór 1 januari 2020 uw oude zorgverzekering op en vraag de nieuwe zorgverzekering aan. Dat kan via www.gezondverzekerd.nl. Geef aan dat u gebruikmaakt van de overstapservice. De oude zorgverzekeraar krijgt dan automatisch bericht van de afmelding.

Hulp bij indienen
Heeft u moeite met het indienen van de aanvraag? Neem dan via mail contact op met de Regionale Sociale Dienst: formulierenbrigade@rsdrkh.nl

Meer weten?
Kijk op de website van de Regionale Sociale Dienst voor meer informatie over de zorgverzekering.

Mogelijk komt u ook in aanmerking voor andere ondersteuning. Informatie hierover vindt u op onze website.

Bunnik.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten