Opruimen afgevallen bladeren

Datum: 7 november 2018

Vanaf maandag 19 november 2018 kunt u medewerkers van RMN (Reinigingsbedrijf Midden Nederland) en de Biga-groep in de wijken van Bunnik tegenkomen om afgevallen bladeren in uw straat op te ruimen. Voor de actie wordt in totaal vijf weken uitgetrokken. Vorig jaar is in de gemeente Bunnik 279.380 kilogram aan bladafval opgeruimd.

Route voor het bladruimen

De bladploeg start op 19 november in Werkhoven met bladruimen. Na ongeveer een week gaat de bladploeg naar Odijk en na ongeveer twee weken naar Bunnik. Het bladruimen neemt in totaal ongeveer vijf weken in beslag.

RMN vraagt aan inwoners dat als zij merken dat een bladploeg bezig is in hun straat, om dan de auto ergens anders te parkeren als dat mogelijk is. De auto wordt dan niet vies door weggeblazen straatvuil en de medewerkers van de bladploeg kunnen ongehinderd hun werk doen.

Bladkorven

Binnen de gemeentegrenzen van Bunnik zijn ruim 30 bladkorven geplaatst. Op deze manier kunnen inwoners grotere hoeveelheden blad kwijt. Het is wel van belang dat er alleen blad in de bladkorven wordt gedeponeerd. De bladzuiger die de korven leegzuigt, raakt namelijk verstopt als er ook takken, planten of ander (tuin)afval in de korven zitten. Bij herhaaldelijk misbruik wordt de bladkorf verwijderd. RMN leegt de bladkorven naar behoefte.

Waar staan de bladkorven?

Ga voor de locatie van de bladkorven in de gemeente Bunnik naar Locatie bladkorven.

Bunnik.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten