Opruimactie fout gestalde fietsen gaat beginnen

Volgende week starten we met een grote opruimactie van fietsen die al te lang op één plek en/of buiten de rekken staan geparkeerd. Dit doen we door deze fietsen te labelen. Als de fiets er na 21 dagen nog steeds staat, wordt deze weggehaald en naar het recyclingstation gebracht. De eigenaar van de fiets heeft daarna 13 weken de tijd om de fiets op te halen. Hiervoor moet betaald worden. Worden de fietsen niet opgehaald? Dan gaan ze naar de kringloopwinkel of worden ze vernietigd.

We voeren deze actie uit omdat fietsen die blijven staan of worden achtergelaten ervoor zorgen dat er veel minder ruimte is voor andere mensen die hun fiets netjes willen stallen. De gemeente en de NS krijgen regelmatig klachten dat er weinig plek is in de fietsenstallingen bij het station of bij de winkels. Fietsen die achterblijven buiten de stallingen zorgen ook voor overlast en een verwaarloosde indruk.

Weghalen van de fietsen is toegestaan omdat er regels over het stallen van fietsen in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) van de gemeente Bunnik staan. Daarin staat bijvoorbeeld dat een fiets bij het station, in de winkelgebieden, bij de belangrijkste bushaltes in Bunnik, Odijk en Werkhoven en bij de Vletweide in Bunnik maximaal 21 dagen achter elkaar mag blijven staan. Ook mag op veel plekken een fiets alleen in de stalling worden gezet.