Mooie resultaten ‘Groen aan de buurt’

Datum: 1 augustus 2019

Vlak voordat de zomervakantie begon, werd met inwoners van Werkhoven het project “Groen Aan De Buurt” afgesloten. Een goed moment om de resultaten te bekijken van wat in anderhalf jaar tijd voor elkaar is gekregen dankzij de inzet van een aantal Werkhovenaren.

Een aantal fraaie metamorfoses passeerden de revue. Bij voorbeeld het schoolplein in Werkhoven. Van een saai tegelplein met standaard speeltoestellen werd dit omgetoverd naar een speellandschap met jungle-achtige sferen. Niemand had gedacht dat dit zou lukken toen met het project begonnen werd. Na een ideeën avond en een beetje aanjaaggeld (€2.500) volgde veel gezamenlijke inzet. Uiteindelijk werden nog meer fondsen geworven en kon met een bedrag van € 30.000 een nieuw en groen schoolplein worden gemaakt. De hulp kwam van inwoners, de schoolkinderen en organisaties uit de buurt. Hoe mooi en goed dit is gelukt is op de beelden maar gedeeltelijk te zien. En de kinderen? Die zijn er ook echt blij mee.

Nog meer projecten

Maar dat was nog niet alles. Zo is er ook een ‘waterproject’ gerealiseerd. Kinderen kunnen de sloot aan de Ruijgrokplaats op een veilige manier beter bereiken. De steile oever is voor een deel afgegraven zodat er een plat stuk naast het water is waar je langs de sloot kunt lopen zonder er in te glijden. De kinderen kunnen daar nu allerlei ontdekkingen doen: libellen, kikkers, vlinders, planten etc.

Bij de entree van Werkhoven is nog een ander project vanuit ‘Groen aan de Buurt gerealiseerd. Daar was eerst saai gazon en tegels en daar is met inwoners een  plek aangelegd, waar nu allemaal bloeiende planten staan. Mooi om te zien en nuttig voor allerlei insecten.’ Verder zijn er in het voorjaar bloembollen uitgedeeld die bewoners konden planten.

Kennis en doen

Voor dit alles werd gebruik gemaakt van de kennis van groenbeheerder Judith van Putten van de gemeente, tevens de drijvende kracht achter ‘Groen aan de Buurt’, Charlotte Robben van IVN natuureducatie en Walter Jaaltink van de stuurgroep Krommerijnlandschap. Maar de inwoners hebben het zelf allemaal gemaakt! Daar werd op geproost.  

Bunnik.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten