Mobiel drugslab met escape room op veiligheidsmarkt

‘Politie treft drugslab aan in woning’. Dit leest u ongetwijfeld wel eens in de krant of op internet. Drugslabs zijn gevaarlijk voor de omwonenden en het gedumpte afval brengt veel schade toe aan natuur en milieu. Dit gebeurt vaker, omdat ondermijning toeneemt. Dit betekent dat criminelen het steeds beter lukt om hun activiteiten te verweven met de ‘normale’ buitenwereld. Met elkaar kunnen we ondermijning tegengaan, zolang we weten waar we op moeten letten. Daarom vindt er op vrijdag 14 oktober van 13.30 tot 16.30 uur een veiligheidsmarkt plaats voor het gemeentehuis in Odijk. Burgemeester Ruud van Bennekom zal de markt om 13.30 openen samen met kinderburgemeester Lobke Leussink.

Tijdens de veiligheidsmarkt kunt u een mobiel drugslab bekijken. Na 14.30 uur is er zelfs de mogelijkheid een escape room te spelen in het drugslab. Op een leuke en leerzame manier leert u daar in 30 minuten over drugs en de productie ervan. Het gaat dan bijvoorbeeld over de grondstoffen en de geur die vrijkomt tijdens de productie, maar ook ziet u in welke tonnen drugsafval gedumpt wordt en waar u melding kunt maken van een verdachte situatie.

Verder zijn er op de veiligheidsmarkt verschillende partijen aanwezig waarmee u in gesprek kan over het samen veilig houden van onze gemeente, zoals de wijkagenten, de boa’s en de brandweer. U krijgt de mogelijkheid om kennis te maken met verschillende geuren door geurkaarten of door het ecstasy parfum te ruiken. Burgemeester Ruud van Bennekom ziet graag zoveel mogelijk inwoners langskomen op de veiligheidsmarkt: “Criminaliteit bestrijden kunnen wij niet alleen, dat moeten we echt samen doen. Deze markt is dus een mooie gelegenheid om samen te praten over hoe we dat kunnen doen.”

Woont u in het buitengebied van gemeente Bunnik? Dan zijn er voor u ook plattelandscoaches aanwezig. Zij kunnen vrijblijvend onafhankelijk met u in gesprek over zaken die u bezighouden.