Meld overlast door eikenprocessierupsen

Datum: 14 juni 2019

Ondanks preventieve maatregelen in het voorjaar hebben we in de gemeente Bunnik last van de eikenprocessierups. Kom je in contact met de microscopisch kleine, pijlvormige brandharen van deze rups? Dan kun je last krijgen van jeuk, huiduitslag en geïrriteerde ogen en luchtwegen.

Eikenprocessierupsen gezien? Maak een melding!
Zie je eikenprocessierupsen in de openbare ruimte? Meld dit dan bij de gemeente via het meldingsformulier: Na melding doen wij een lint om de eikenboom waar de rupsen op zitten. Zo waarschuwen wij mensen voor de rupsen in de boom.

Bestrijding in risicogebieden
Zit er een nest met eikenprocessierupsen in de buurt van een plek  waar veel mensen komen? Bijvoorbeeld bij  drukke fietspaden, schoolpleinen, rond kinderdagverblijven, winkelcentra, sportparken en speeltuinen. Daar laten wij het nest verwijderen.

Alleen bomen gemeente Bunnik
Wij bestrijden alleen eikenprocessierupsen op bomen die eigendom zijn van de gemeente Bunnik. Dus niet de rupsen die op bomen zitten die eigendom zijn van inwoners of van: Provincie Utrecht, Utrechts Landschap, Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten.

Meer weten over eikenprocessierupsen?
Alles over, voor en tegen de eikenprocessierups vind je op www.oakie.info

 

Bunnik.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten