Logeerzorg helpt mensen op adem komen

Logeerzorg helpt mensen op adem te komen

Voor veel mensen is niets zo fijn als oud worden in hun eigen huis. Toch is het niet te voorkomen dat er soms zorg en ondersteuning nodig is. Bijvoorbeeld na een ziekenhuisopname, vanwege een lichamelijke beperking of bij beginnende dementie.

Logeerzorg

Een manier om op adem te komen is logeerzorg. Het doel van logeerzorg is om mantelzorgers een tijdje te ontlasten. Zorgt u langdurig voor een partner/ familielid/buur? Vindt u het moeilijk om tijd voor uzelf te nemen en te ontspannen? Bent u bang dat u dan diegene waarvoor u zorgt in de steek laat? Ga in gesprek met elkaar en vraag advies bij Centrum voor Elkaar. Misschien geeft logeerzorg de ondersteuning die u nodig heeft.

Volhouden

Een echtpaar dat al verschillende keren gebruik heeft gemaakt van logeerzorg zijn Gijs (75) en Greet (72). Greet zorgt voor Gijs na een herseninfarct. Zij zegt: “Toen ik hoorde van de logeermogelijkheid, zeiden mijn kinderen direct: ma, dat moet je doen, want je moet het wel vol zien te houden. Ik heb me aangemeld en toen is het gaan lopen. Het was wel afwachten of Gijs op een goede plek zou komen.” Gijs vond dat ook wel spannend. “Eerst wist ik niet wat mij allemaal overkwam, de keer daarna had ik meer contact met mensen en op het laatst zei ik: nou tot volgend jaar, dan kom ik weer logeren!”

Meer informatie

Woont u in de gemeente Bunnik? Wilt u meer weten over logeerzorg? Neemt dan contact op met Centrum voor Elkaar. Centrum voor Elkaar is op elke werkdag tussen 9.00 en 12.00 bereikbaar via 030 659 48 48. U kunt ook een e-mail sturen naar: centrumvoorelkaar@bunnik.nl.

Naar overzicht